cropped-laatste.png
Inhoud

Kerstster

Amaryllis

Flamingoplant

Vriesea

Cyclaam

5 x feestelijke winterbloeiers

De traditionele kerstster doet het in de wintermaanden altijd goed in huis. Hij is nu dan ook volop verkrijgbaar in allerlei vormen en kleuren. Wist je dat naast de kerstster er nog heel wat andere sterren zijn die de schijnwerpers verdienen? GroenRijk zet alvast wat exotische feestgangers voor je op een rijtje. 

Kerstster (Pointsettia)
Het zijn de schutbladeren van deze tropische plant die hem zijn vrolijke kleur geven. Tegenwoordig niet alleen verkrijgbaar in traditioneel rood, maar ook in roze, wit of crème. Voor een winter lang kerststerplezier vervoer je de kerstster na aankoop goed verpakt. En plaats je hem, eenmaal thuis, niet boven de verwarming. Kerststerren zijn de moeilijkste niet, maar houden niet zo van kou, tocht en een te warme omgeving. Verder hoef je hem alleen maar regelmatig handwarm water te geven. Extra plantenvoeding heeft hij niet nodig.

Bekijk hier onze video over de kerstster.

Flamingoplant (Anthurium)

Misschien wel de meest uitdagende plant in het rijtje. Afkomstig uit het exotische Zuid-Amerika. Uitbundig en sensueel. Door de ingetogen bloemvorm schittert het glanzende rood van het schutblad extra opvallend. Een bijzondere plant die zowel een klassiek als modern interieur een spannende oppepper geeft. Wanneer je extremen in licht en warmte voorkomt en op tijd de uitgebloeide bloemen verwijdert, kun je een jaar lang plezier hebben van dit tropisch middelpunt.

Bekijk hier onze video over de Anthurium.

Amaryllis (Hippeastrum)

De Amaryllis is een feest in huis met zijn fluweelzachte en uitbundige bloemen. Ze bloeien bij de juiste verzorging wel zo’n twee tot vier weken. Je koopt de Amaryllis als bol, kant en klaar in een pot. Je kunt hem uiteraard thuis overpotten in een sfeervolle schaal of vaas. Op het moment dat de bloemstengel zo’n 20 cm hoog is, houd je de grond vochtig. Draai de pot dagelijks voor een mooie, rechte stengel. Ook verkrijgbaar in wit.

Lees hier meer over deze plant.

Vriesea

Het zijn de vlammend rode schutbladeren die deze aparte, subtropische bromelia-variant zijn bijzondere uitstraling geven. De kleine bloemetjes die tussen de schutbladeren verschijnen, kun je het beste verwijderen. Hierdoor blijft de kleur van de schutbladeren extra lang mooi en sprekend. Geef de bromelia lauw, kalkvrij water (regenwater bij voorkeur) in het hart en zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft. En als je hem op een lichte, niet té zonnige plek bij kamertemperatuur zet, hoor je deze makkelijke familieman niet klagen.

Lees hier meer over deze plant.

Cyclaam

Een romantisch buitenbeentje, want met zijn fraai gevormde bloemen in uitbundige rood doet deze kamerplant al voorzichtig aan de lente denken! Wil je lang van deze vrolijke, rode noot in de woonkamer genieten, zet ’m dan op een frisse plaats. Bijvoorbeeld bij het raam of op de grond. Houd de wortelkluit vochtig en geef ’m eens in de twee weken wat kunstmest.