cropped-laatste.png
Inhoud

Hemelse bamboe

Heuchera

Leucothoe

Euonymus alatus

Pathenocissus Quinquefolia

5x herfstkleuren in de tuin

Betoverend zijn de geel-, oranje- , roodtinten die de herfst op zijn pallet heeft. Niet iedere plant verkleurt bijzonder in de herfst. Kies je planten ook op deze eigenschap uit voor een fantastische najaarstuin.

Hemelse bamboe
De naam zegt alles. Nandina domestica tovert het hele jaar door. Groeit recht uit de grond zoals bamboe. Nieuwe bladeren lopen rood uit en verkleuren naar groen. Dan volgt de lange bloeitijd, vervolgens verschijnen er bessen en tot slot heeft de plant een spectaculaire herfstverkleuring. Groeit maximaal tot zo’n 2 meter, snoeibeurt niet nodig, maar mag wel.

Lees hier meer over de hemelse bamboe.

Heuchera

Het purperklokje heeft meer dan 50 familieleden, die allen een prachtig getekend blad hebben, van zilver- tot paarsgroen, roodkoper en carameltinten. Een aantal heeft een opvallende herfstverkleuring. Afkomstig uit Noord-Amerika. Groeit bij voorkeur in lichte schaduw. Zo’n 30 cm hoog. Naam afkomstig van J.H. von Heucher, een 18e-eeuwse Duitse arts en botanicus.

Lees hier meer over de heuchera.

Leucothoe

Druifheide, is een groenblijvend struikje. Deze sterke heester plant je vooral vanwege het mooi gekleurde blad: in de winterperiode is het glanzend rood. In mei en juni verschijnen de kleine witte bloemen in trossen. Heeft humusrijke, vrij zure grond nodig, in de halfschaduw, kan ook in pot. Lichte snoei zorgt voor mooi gekleurd jong blad.

Lees hier meer over deze de leucothoe.

Euonymus alatus

Kardinaalshoed heet zo omdat de vruchtjes de vorm van deze hoed hebben. In de herfst verkleurt dit ronde struikje met prachtige rozerode tinten. De mooi gevormde takken met kurklijsten zijn in de winter goed zichtbaar. De hoogte van Euonymus alatus bedraagt circa 160 tot 180 cm. Staat het liefst zonnig maar schaduw kan ook. 

Lees hier meer over deze plant:

Pathenocissus Quinquefolia

Deze klimmer valt met spectaculaire herfstverkleuring niet over het hoofd te zien. Wilde Wingerd zet dan muren in vuur en vlam. De plant klimt ook in bomen en kan langs draden een weg oversteken. Hecht zichzelf met worteltjes zonder hulp, kan wel 20 meter hoog of ver klimmen, blad is mooi gevormd.