cropped-laatste.png
Inhoud

Vlinderstruik

Meer weten?

Jouw groenkaart

Advies van de specialist

Extra (groen)voordeel met Jouw groenkaart

Je kunt weer extra profiteren met Jouw groenkaart. Wij zetten regelmatig een mooie plant in het zonnetje, welke jij met je groenkaart met extra korting kunt bemachtigen. Voor deze week is dat een Vlinderstruik. 

 

Vlinderstruik

In grote en kleine Nederlandse tuinen kom je de populaire vlinderstruik (Buddleja davidii) tegen. De oorsprong van deze heester ligt in China, maar in het wild komt hij ook in delen van Europa en Zuid- en Noord-Amerika voor. De langwerpige bloempluimen trekken bijen, hommels, zweefvliegen en vooral veel vlindersoorten naar je tuin.

 

Vlinderstruiken kunnen wel 2,5 meter hoog worden, maar er zijn ook soorten die klein blijven. De struiken hebben opvallende rechtopstaande takken en langwerpige donkergroene bladeren met spitse puntjes. Aan de onderkant zijn ze behaard, waardoor ze wat grijzig en viltig ogen. De grote bloempluimen bloeien van juni tot in oktober.

 

Meer weten?

Vind je de Vlinderstruik ook zo’n fantastische plant en wil je meer over de achtergrond en de verzorging weten? Klik dan hier voor meer informatie.

 

 

Jouw groenkaart

Met Jouw groenkaart kun je deze prachtige Vlinderstruik met extra voordeel kopen. Heb je nog geen groenkaart, waardoor je deze prachtige beauty niet met korting kunt kopen? Haal de kaart dan snel op in jouw GroenRijk vestiging of download de app en maak zelf een digitale groenkaart aan. Hier kun je zien welke GroenRijk vestiging het dichtst bij je in de buurt is.

Advies van de specialist!

De langwerpige bloempluimen van de vlinderstruik trekken bijen, hommels, zweefvliegen en vooral veel vlindersoorten naar je tuin.