cropped-laatste.png
Inhoud

Struikheide

Struikveronica

Bolchrysant

Viool

Lampenpoetsersgras

Purperklokje

Herfstanemoon

Bergthee

Skimmia

Zilverstruik

Geef je tuin een bloeiende herfstbonus

Wil je na de zomer nog lang door genieten van een bloeiende tuin? Plant dan lekker wat groene en sterke najaarsbloeiers. Van bergthee tot zilverstruik: wij hebben de tien mooiste soorten voor je op een rijtje gezet!

  • Struikheide (Calluna vulgaris)
    Deze groenblijver geeft van juli tot in november kleur met bossige takjes vol paarse, witte, roze of rode bloemetjes.

  • Struikveronica (Hebe)
    De wintergroene struikveronica’s bloeien met paarse, lila, roze of witte bloempluimen van juli tot de eerste vorst.

  • Bolchrysant (Chrysanthemum)
    Bolchrysanten zijn te koop in veel kleuren zoals oranjebruin, geel, lichtroze, paarsroze en wit. Verwijder uitgebloeide bloemen, dan bloeit hij van augustus tot de eerste vorst.

  • Viool (Viola)
    De dunne bloemetjes van violen bloeien maandenlang en zijn wit, geel, oranje, bruinrood, paars, lila of meerkleurig. Dit fragiel ogende plantje kan gewoon tegen vorst.

  • Lampenpoetsersgras (Pennisetum alopecurioides)
    Dit wuivende siergras met borstelachtige aren bloeit van juli tot en met oktober en verliest het blad pas aan het einde van de winter. Er zijn soorten met witte, zilveren of rozebruine aren.

  • Purperklokje (Heuchera)
    Het purperklokje heeft wintergroene bladeren in kleuren als chocoladebruin, brons, purper, oranje, citroengeel, roodpaars, groen en meerkleurig. Tussen juni en augustus verschijnen klokjes op ragfijne stengels.

  • Herfstanemoon (Anemone)
    De pastelkleurige bloemen van de herfstanemoon staan op lange stelen. De roze of witte bloemen hebben een oranje hart en bloeien van augustus tot in oktober. Veel soorten houden groenblijvend blad.

  • Bergthee (Gaultheria procumbens)
    In juni en juli bloeit de laagblijvende en wintergroene bergthee met witte tot iets roze klokjes. In de herfst verschijnen opvallende rode, witte of roze besjes die de hele winter blijven zitten.

  • Skimmia (Skimmia japonica)
    Deze groenblijver heeft van oktober tot maart donkerrode knopjes. Daarna verschijnen wit-roze bloemetjes die tot mei blijven zitten. Bij bevruchting komen hierna nog rode besjes.

  • Zilverstruik (Calocephalus/Leucophyta brownii)
    Dit zilvergrijze wintergroene plantje heeft warrige fijne takjes. In de zomer verschijnen gele bolvormige bloemetjes.

 

Advies van de specialist!

Binnenbonus
Bolchrysant, bergthee, skimmia en zilverstruik kun je ook in je huis zetten. Zo maak je het binnen en buiten gezellig tijdens de koudere en wat kalere dagen!