cropped-laatste.png
Inhoud

Tuinhaard kopen

Fakkels kopen

Buiten koken op vuur

Advies van de specialist

Vuurkorf in de tuin

Houd je er van om gezellig rond een kampvuur te zitten en te genieten van heerlijk gegrild eten? Dan zal een vuurkorf je zeker bevallen. Lekker in je eigen tuin genieten van een heerlijke voorjaarsavond zonder dat je het koud hebt. Een goede vuurkorf is ideaal en biedt niet alleen gezelligheid, maar ook warmte en sfeer. Daarnaast is het ook een zeer veilige manier om een vuurtje te stoken in de tuin.

Tuinhaard kopen

Voordat je een vuurplaats in de tuin inricht, zul je goed moeten kijken naar een geschikte plek. Een open vuur midden op een pad is niet praktisch en bovendien onveilig. Kies liever voor een afgelegen hoek in jouw tuin of op het terras waarbij er voldoende ruimte rondom is. Ga je een tuinhaard kopen, dan heb je de keuze uit de volgende soorten:

• Tuinhaard; een buitenhaard met schoorsteen waardoor de rook voornamelijk naar boven gaat.

• Vuurkorf; een metalen standaard waarin je losse houtstukken maar ook een Zweedse fakkel kwijt kunt.

Vuurschaal; een schaal laag aan de vloer, een echte blikvanger ook wanneer hij niet brandt

Fakkels kopen

Vuur zorgt voor stoere sfeerverlichting in de tuin. De vlammen van tuinfakkels zijn een plezier om naar te kijken: ze wapperen in de wind en werpen grillige schaduwen op jouw terras. Wij zijn groot fan van de zweedse fakkel. Dit grote houtblok kun je van binnenuit laten branden. Zet een vuurpot ter decoratie neer en je maakt het buiten nog gezelliger! Nu al zin gekregen om haardhout en fakkels te kopen? Je bestelt vuurkorven en accessoires net zo gemakkelijk bij De Tuinwinkel Online.

Buiten koken op vuur

Toe aan nog meer gezelligheid buiten? Steek jouw vuurkorf dan aan en haal een popcornpan, wafelijzer of marshmallow pin erbij! Buiten koken op vuur vergt extra aandacht (en geduld) maar is nog leuker vanwege het gezelschap. Lekker samen genieten van de dansende vlammen terwijl je tussendoor wordt beloond met heerlijke warme snacks. Kinderen kunnen prima helpen, maar houd rekening met het open vuur. Zorg dat er altijd volwassen begeleiding is en dat een veilige afstand tot de vlammen wordt gehouden.

Advies van de specialist!

Maak het vuur niet uit met water, aangezien de plotselinge verandering van temperatuur je vuurkorf kan beschadigen. Gebruik liever zand of modder.