cropped-laatste.png
Inhoud

1. Verbena

2. Hortensia

3. Muurbloem

4. Prachtkaars

5. Roos

Tips

Top 5
vaste planten en struiken

Zie je jezelf al genieten dit seizoen? Ter inspiratie hebben we vijf vaste planten en struiken voor je geselecteerd die een hele zomer lang blijven bloeien.

1. Verbena

Verbena is een fantastische plant die de hele zomer bloeit. De plant heeft met zijn slanke bloemstelen weinig ruimte nodig. Ook heel leuk: vlinders zijn er dol op.

2. Hortensia

De hortensia kan goed wat schaduw verdragen, bloeit lang en tot ver in de herfst blijven de bloemen mooi. Soms verkleuren ze helemaal van pastel roze naar groen. Na de bloei geniet je van de gedroogde bloemschermen.

3. Muurbloem

De paarse muurbloem bloeit vanaf het voorjaar tot ver in de zomer. In de winter is deze groenblijver ook erg mooi door het grijsgroene blad.

4. Prachtkaars

Prachtkaars bloeit de hele zomer onvermoeibaar door. De bloemen zijn  net vlinders die dansen om de plant. Niet alleen in de volle grond, ook in pot is deze plant een succes.

5. Roos

Doorbloeiende rozen, de naam zegt het al, bloeien tot in de herfst. Het liefst omarm je de nonchalante uitstraling van deze doorbloeier en laat je haar de hele zomer haar gang gaan. 

TIPS:

  • Haal regelmatig de uitgebloeide bloemen weg. Zo steekt de plant niet zijn energie in het maken van zaden, maar in nieuwe bloemknoppen. Gebruik de tuinbloemen bijvoorbeeld voor een prachtig boeket.
  • Iedere plant heeft een andere verzorging nodig. Vraag de GroenRijk-specialist om advies.