cropped-laatste.png
Inhoud

Botanisch én bijvriendelijk

Kleurencompositie

Lekker makkelijk

Natuurlijke schoonheid

Tulipa Belles Tulipes

Met haar opvallende, meerkleurige bloembladeren is de Tulipa Belles Tulipes een plaatje om te zien. Als je deze beautyqueen plant, schittert ze dit voorjaar al in je tuin of op je balkon.

 

Botanisch én bijvriendelijk

Nederland is een echt tulpenland, maar oorspronkelijk komt de tulp (Tulipa) vooral voor in Centraal Aziatische landen; van Turkije tot noordwest China. Al in de zestiende eeuw kwam de tulp naar Nederland waar ze in de afgelopen eeuwen enorm veel is gekruist. Botanische tulpen, zoals de veelkleurige en bijvriendelijke Tulipa Belles Tulipes, staan wat dichter bij die oorspronkelijke, natuurlijke tulp en worden ook wel wilde tulpen genoemd. Ze hebben een wat kortere steel, bloeien vroeger, kunnen in de grond blijven, verwilderen makkelijk en komen elk voorjaar gewoon weer tot bloei.

 

Kleurencompositie

De elegante Tulipa Belles Tulipes heeft als bijnaam ‘Lady Tulips’. Deze voorjaarsbloeier wordt zo’n 20 cm hoog en bloeit in april en mei met sterk kleurrijke bloemen. Aan de buitenkant hebben de bloemblaadjes een karmijnrode kleur met een subtiel wit of geel randje. De binnenkant is helemaal wit of geel. Vooral als de bloemblaadjes wijd open staan, zie je het contrast tussen de witte bloembladeren, het paarsblauwe hart en de blauwe meeldraden.

 

Lekker makkelijk

Botanische tulpen hebben weinig verzorging nodig. Als je deze tips volgt, komen ze jaar na jaar gewoon weer op en kunnen ze lekker verwilderen.

  • Zet Tulipa Belles Tulipes op een lekker lichte plek tot halfschaduw in je tuin of op je terras of balkon.
  • Plant de vroegbloeiende bloembollen van september tot december in een plantgat van circa 10 cm diepte in goed doorlaatbare grond, met het puntje omhoog.
  • Tijdens de groei hebben de opkomende tulpen voldoende water nodig. Zorg dat de grond niet te droog wordt.
  • Geef de bollen, als ze opkomen én na de bloei, wat extra organische mest.
  • Laat de bladeren na de bloei gewoon natuurlijk afsterven, het geeft de plant weer voeding voor het volgend jaar.

Natuurlijke schoonheid

Als je botanische tulpen, zoals de Tulipa Belles Tulipes, niet keurig op een rijtje plant, maar een beetje rommelig, krijg je een mooi natuurlijk effect. Strooi ze bijvoorbeeld eerst uit en plant de bollen waar ze terecht komen. Gun ze uiteraard wel een opvallend plekje!

Advies van de specialist!

Botanische tulpen hebben weinig verzorging nodig. Als je deze tips volgt, komen ze jaar na jaar gewoon weer op en kunnen ze lekker verwilderen.