cropped-laatste.png
Tuinkalender mei

Maak je klaar voor mei

Wil jij je tuin, balkon of kamerplanten mooi houden door het gehele jaar? GroenRijk weet wat er leeft! Elke maand van het jaar heeft zijn eigen handleiding, ook mei. Wij hebben een aantal tips voor plant, mens en dier. Zo kan jij optimaal genieten van al het moois om je heen.

Mei is een van de mooiste maanden om van de tuin te genieten. Alles staat in bloei, de dieren komen tevoorschijn en het is nog niet te heet. Heerlijk! En voor de onverwachte, frisse dag? Vergeet je niet om de kamers binnen een groentintje te geven. Dan blijf je vrolijk.

 

Moestuin(tje)

Je eigen fruit en groente van het zaadje af zien groeien: hoe leuk is dat? Van je eigen moestuin kan je een hoop plezier hebben. En het is nog lekker ook! Je kan overal aan de slag, hoe je woning er ook uit ziet. GroenRijk heeft verschillende formaten moestuinbakken en potten die je in de tuin, op het balkon of zelfs in de vensterbank kan gebruiken. Een beetje licht en water en je komt al een heel eind. 


Maar wat wil je nou laten groeien? Je hebt bij ons veel meer mogelijkheden dan de plaatselijke supermarkt kan bieden. Denk zaadjes en plantjes voor aardbeien, cherrytomaten, bieslook of eetbare bloemen. 

 

Bemesten

Planten halen voeding uit de grond, dus je moet zorgen dat er genoeg voeding overblijft. Verarmd de grond te veel? Dan kunnen je planten het wel eens lastig krijgen. In het voorjaar kan je daarom beter de tuin bemesten. Je kan dit bijvoorbeeld met biologische mest of andere grondproducten doen, maar als je de ruimte hebt in de tuin raden wij aan om ook een compostbak te gebruiken. Dat is vriendelijk voor het milieu en scheelt ook in het tuinafval en keukenafval dat je in de kliko gooit.

 

Snoeien

In de maand mei mag er ook wat worden gesnoeid. Je kan bijvoorbeeld een buxus bijsnoeien of hem in de juiste vorm knippen. Ook hagen kan je deze maand het best een kopje kleiner maken. Aan het einde van de maand (of begin juni) mag ook de conifeer. Zo heb je alles weer netjes voor de zomer.

 

Moederdag

Het is deze maand weer zover: moederdag! Wat kan je nou beter aan je moeder geven dan een kleurrijke plant? Voor elke mama is er wat te kiezen: kleurrijk, groen, voor binnen en buiten. Als je het echt niet weet kan je altijd een GroenRijk Tuinbon aanschaffen. Moederdag valt elk jaar op de tweede zondag van mei.

Advies van de specialist!

Struikheide staat graag op een lichte plek. Hoe meer licht, des te mooier het blad kleurt. Struikheide is van nature een overlever die met vrij weinig verzorging toe kan.