cropped-laatste.png
Inhoud

De Chinese waaierpalm

Bananenplant

Europese dwergpalm

Vijgenboom

Advies van de specialist

Tropische tuintrends

Neem de tropen mee naar huis. Een beschutte tuin kun je in een exotisch paradijsje omtoveren. Ben je geïnspireerd door een verre reis of geïmponeerd door jungleplanten met hun grote, groene bladeren, dan wil je dat thuis ook! Er zijn exoten die tegen vorst kunnen en met een beetje hulp het ook in ons land prima doen. Zeker met de huidige warme winters. Een strandstoel ernaast, een verkoelend drankje en het is altijd vakantie zonder te hoeven vliegen.

De Chinese waaierpalm

Een favoriet is ‘Trachycarpus fortunei’ of de Chinese waaierpalm. Deze palm is afkomstig uit Zuidoost-Azië, ze komen zelfs voor in het Himalaya-gebergte. Dat verklaart de verdraagzaamheid voor vorst. De Chinese waaierpalm doet het ook prima als kamerplant.

Europese dwergpalm

Een goede exoot om mee te starten in je tropische tuin is de ‘Chamaerops humilis’ ook wel Europese dwergpalm genoemd. Een heel bijzondere en mooie palm afkomstig uit Zuid-Europa en/of Noord-Afrika. Hij verdraagt een winterse temperatuur van -10°C. 

 

 

 

 

Bananenplant

In een exotische tuin past perfect een bananenplant of ‘Musa basjoo’, deze bananensoort is afkomstig uit Azië waar ze op grote hoogtes van de Himalaya groeien. Dat maakt ze ook voor ons klimaat geschikt. De vezelbanaan kan vier meter hoog worden en maakt zijscheuten die je eventueel kunt losscheuren en uitplanten.

Vijgenboom

‘Ficus carica’ oftewel de vijg is origineel afkomstig uit Zuid-Europa en/of Noord-Afrika. Met zijn opvallend gevormde grote bladeren een blikvanger. Tegen een zuidmuur het best winterhard. 

 

 

Advies van de specialist!

Geef je mediterrane plant extra voeding, zodat hij mooi en gezond blijft.