cropped-laatste.png
Inhoud

Levend groen

Groene extra’s

DIY groene kerstversieringen

Groen doen

Advies van de specialist

Vier dit jaar een groene kerst

De kersttijd maak je nog mooier met veel groen in huis. Niet alleen de kerstboom maar ook kransen, groene accessoires en typische kerstplanten brengen natuurlijke kleuren en een gezellige sfeer in je kersthuis.

Levend groen

Als de donkere dagen aanbreken, maken we het in en rond het huis extra gezellig met lichtjes en versieringen. Groene elementen maken het nog knusser. Dat begint natuurlijk met de juiste kerstboom. Van de traditionele fijnspar met heerlijke dennengeur en de volle Nordmann tot een blauwspar in zilvergrijs-blauwe tinten of een dwergvorm van de witte spar met kleine zachtgroene naaldjes. Zet de boom tochtvrij op een vrij lichte plek en niet dicht bij de verwarming. Als je hem eerst even laat wennen in een koudere schuur of garage, vallen de naalden daarna minder snel uit.

 

Groene extra’s

Naast een spar of den kun je ook een bijzondere kamerplant optuigen als kerstboom, zoals een lariks, een blauwgrijze ceder, of een tropische Kentiapalm. Natuurlijk passen ook guirlandes, kerstkransen een kerststukje met hulsttakjes, en de klassieke kerstster met prachtige rode of witte bladeren in je kersthuis. Zet ook eens een vaas met een bundel dunne berken-, dennen- of bessentakken neer, hang wat mistletoe op, zet een stijlvolle orchidee op tafel en drapeer er ook wat losse kersttakjes bij of zet deze in een vaasje. Ook verse eucalyptus, cipres, pistache en wilde tijm staan geweldig!

 

DIY groene kerstversieringen

Vind je het leuk om zelf met natuurlijk groen aan de slag te gaan? Je kunt je kersthuis op allerlei groene manieren nog sfeervoller maken. Knutsel bijvoorbeeld sterren van twijgjes en jute, een krans van bessentakjes of een muurhanger van takken en touw in de vorm van een kerstboom. Met gedroogde sinaasappelschijfjes, kaneelstokjes, dennenappels, sparrentakken en wat hulst maak je een mooi groen kersstukje. Diezelfde natuurlijke materialen passen ook geweldig in een kerstkrans die je zelf maakt met wat dennentakken, mos en een stukje touw!

 

Groen doen

Je bent natuurlijk helemaal groen bezig als je ook een duurzame kerst viert. Het beste neem je een boom met kluit of een adoptieboom die je na gebruik weer terugbrengt. Als kerstverlichting gebruik je bij voorkeur LED-lampjes; ze gaan lang mee en zijn lekker zuinig in gebruik. Groener kan je kerst niet worden!

Advies van de specialist!

Bezoek onze kerstshow om inspiratie op te doen.  Je vindta lles voor de kerst, variërend van kerstbomen en kunstkerstbomen tot aan alles op het gebied van decoratie. Kom langs en laat je inspireren door ons sfeervolle kerstparadijs!