cropped-laatste.png
Inhoud

Zonneklaar

Zomerklusjes

Zonaanbidders

Zomerdromen

Advies van de specialist

Beleef een eindeloze zomer in je tuin

De zomer is voor veel mensen het ideale tuinseizoen. Haal de tuinkussens maar naar buiten en geniet van al het groen, de bloemen, vlinders én de zon. Maak er een topzomer van met de leukste spullen, mooie zomerbloeiers en telkens wat klein onderhoud.

Zonneklaar

Wat is de zomer toch een heerlijk tuinseizoen. Maandenlang geniet je van de bloeiende bloemen, zoemende bijen en zwoele avonden. Je mooie tuin, terras of balkon maak je helemaal zomerklaar met een paar fijne tuinstoelen, kleurrijke kussens of een loungeset, een goede parasol of zonnescherm en sfeervolle tuinverlichting. Bij GroenRijk heb je volop keuze. Check ook gelijk de prachtige tuindecoraties, zoals tuinspiegels, tuinschilderijen of een stijlvolle sculptuur. Dat geeft snel een mooie invulling aan een lege muur of een stil hoekje.

 

Zomerklusjes

Natuurlijk wil je jouw tuin of balkon zo lang mogelijk in zomervorm houden. Houd je groeiende planten daarom telkens even bij. Onkruid kun je het beste meteen weghalen. Gras maai je regelmatig, maar maak het niet té kort, anders droogt je gazon sneller uit in de felle zon. Uiteraard hebben je gazon en planten water nodig als het lang niet regent. Zowel maaien, als water sproeien of gieten doe je het liefst in de avond of ochtend als het niet te heet is. Als je de uitbundige groeiers en bloeiers ook nog af en toe wat mest geeft, zul je zeker lang genieten van je zomertuin of je prachtige balkon.

 

Zonaanbidders

Wil je in jouw tuin of op je balkon nog meer zomerse bloeiende planten? Denk dan eens aan klokjesbloem (Campanula) die meerdere keren bloeit, hortensia met prachtige grote bloemen en natuurlijk paarse lavendel en gele zonnebloem, dé zomerplanten bij uitstek. Op je balkon creëer je een zomerse bloemenshow met zonaanbidders als Spaanse margriet, Afrikaanse lelie (Agapanthus) en natuurlijk bekende balkonplanten als petunia, vlijtig liesje en de rijk bloeiende begonia.

 

Zomerdromen

Als je volgend jaar nog meer bloemen in je tuin wilt hebben, kun je nu alvast zaad opvangen van je uitgebloeide bloemen. Ook kun je vaste planten vermeerderen door ze aan het eind van de zomer te delen of te scheuren en alle delen weer terug te planten. Geef ze gelijk flink wat water voor een goede start. Ben je helemaal klaar voor de zomer? Geniet er eindeloos van!

Advies van de specialist!

Goede kans dat je het meeste werk in de tuin al hebt gedaan, maar er zijn nog genoeg planten uit te kiezen in de zomer. Denk eens aan mediterrane planten, fruitboompjes of zet een paar potten met zomerbloeiers neer in de voortuin.