cropped-laatste.png
Inhoud

Begin bij het terras

Prachtig perkgoed

Aan de slag

Minimale inspanning, maximaal effect!

Advies van de specialist

Heerlijk die
stralende lente

Ineens lijken de blaadjes uit de bomen te schieten, de planten beginnen aan een groeispurt, de eerste bollen zijn opgekomen en de vogels zijn weer aan het fluiten. Eindelijk is het weer lente. Met deze handige tips geniet je maximaal van je tuin of balkon!

Begin bij het terras
Als de zonnestralen zo warm zijn dat je weer lekker buiten kunt zitten, wil je natuurlijk genieten van ieder tuinmoment. Zorg daarom eerst voor een gezellige plek waar je lekker kunt neerstrijken. Haal het onkruid tussen de terrastegels weg en schrob de groene aanslag op je tuintegels weg met een bezem en heet water. Je kunt daarbij eventueel ook nog een biologisch schoonmaakmiddel gebruiken. Geef daarna nog het tuinmeubilair een lekkere voorjaarsschoonmaak en je bent helemaal klaar voor de zon. Is je terras toe aan wat kleurige kussens of een nieuwe lounge- of terrasset? Bij GroenRijk heb je volop keuze!

 

 

Prachtig perkgoed
In de lente zorgen bloeiende bollen natuurlijk al voor prachtige kleuren. Je kunt je tuin of balkon nog verder opfleuren met kleurige perkplanten. Deze lekker vroege bloeiers zijn natuurlijk ideaal als je volop van de lente wilt genieten. Denk bijvoorbeeld aan violen (Viola), sleutelbloemen (Primula) of madeliefjes. Ook mooi meegenomen: perkgoed is zeer betaalbaar en als je steeds de dode bloemen verwijdert, blijven ze eindeloos doorgaan met bloeien. Ook vorstgevoelig perkgoed kun je in het voorjaar al neerzetten, als je deze plantjes bij nachtvorst maar weer even binnen zet.

 

 

Aan de slag
Met wat kleine lenteklusjes laat je de tuin of je balkon er weer prachtig en verzorgd uit zien. Zo kun je vanaf half maart al veel planten en struiken snoeien, en vanaf half april zaai je buiten ook nog de eenjarige zomerbloeiers en plant je de zomerbollen. Tussen alle opkomende groene planten, groeit helaas ook het onkruid weer snel. Als je op tijd begint met weghalen, overvalt het je later minder. Je kunt ook houtsnippers of boomschors strooien om de groei van deze ongewenste plantjes tegen te gaan.

Minimale inspanning, maximaal effect!
Wil je jouw balkon of terras nog wat oppimpen? Schaf dan gewoon een paar mooie potten of bloembakken aan. Met kleurige potten vol bloeiende bollen of perkgoed bereik je een geweldig effect. Simpel maar heel doeltreffend!

Advies van de specialist!

Als je volop van de lente wilt genieten, kun je je tuin of balkon opfleuren met vroege bloeiers, waar je lang van kunt genieten.