cropped-laatste.png
Inhoud

Kamers verdienen planten!

Ruimtes en trends

Even kennismaken

Alleskunners

Advies van de specialist

Gun je huis natuurlijk groen

Met kamerplanten creëer je meer sfeer in elke ruimte. Van woonkamer en hal tot slaapkamer en kantoor. Vrolijk je leven én je gezondheid op met het natuurlijk groen van mooie, luchtzuiverende planten.

Kamers verdienen planten!

Kamerplanten brengen extra sfeer in huis en zorgen voor een gezonder binnenklimaat en een hogere luchtvochtigheid. Dat is extra fijn op koude winterdagen als de verwarming hoog staat. In schone lucht kun je beter functioneren en slaap je ook fijner. Zet daarom in de slaapkamer en werkkamer lekker luchtzuiverende planten, vrolijk je badkamer op met soorten die houden van hoge luchtvochtigheid, en de keuken vul je natuurlijk met leuke kruiden en decoratieve (hang)planten.

 

Ruimtes en trends

Voor elke ruimte bestaat een plantenmatch. In een grote kamer passen bijvoorbeeld flinke mediterrane of tropische kamerplanten, boompjes en palmen, terwijl in kleine ruimtes wat meer bescheiden exemplaren tot hun recht komen.

De trend van het moment is Traditional Sentiment met een moderne twist. Daarvoor haal je soorten in huis die weer met een revival bezig zijn, zoals vetplanten(Kalanchoë), begonia (Begonia), vingerplant (Fatsia) en Kaaps viooltje (Saintpaulia ionantha).Je kunt ook helemaal los gaan en je eigen Urban jungle creëren met veel natuurlijke materialen, botanische prints en grote planten in combinatie met bijvoorbeeld vetplanten, cactussen en hangplanten.

 

Even kennismaken

As je even de tijd neemt om jouw planten te leren kennen is de verzorging niet moeilijk. Elke plant heeft een eigen licht-, warmte- en waterbehoefte. GroenRijk zet alle benodigde informatie op het meegeleverde label. Zet je planten op een goede plek ten opzichte van het raam, geef de juiste hoeveelheid water, af en toe wat plantenvoeding en een ruimere pot. Maak het jezelf makkelijk met hydrokorrels en een vochtigheidsmeter. Je planten geven het trouwens vanzelf aan als ze het niet fijn hebben. Als de bladeren bijvoorbeeld verkleuren, krijgt de plant waarschijnlijk te veel licht of water.

 

Alleskunners

Heb je geen groene vingers en vergeet je vaak water te geven? Geen nood! Sommige kamerplanten kunnen veel hebben, zoals vetplanten, stoere cactussen en bijvoorbeeld Aglaonema en Sanseveria (vrouwentongen): bijna niet kapot te krijgen!

Advies van de specialist!

Een mooie bloempot geeft de plant een extra uitstraling. Hierbij geldt het principe 1+1=3. Bedenk wat er het beste past bij de uitstraling van jouw huis en laat je goed adviseren.