Calathea kenmerkt zich door de prachtige tekening van het blad en de rijke keuze in bladvormen, van rond en ovaal tot lancetvormig. Dat blad heeft niet alleen luchtzuiverende eigenschappen, maar leeft bovendien op een unieke manier met je mee dankzij een dag- en nachtritme. Tussen het blad en de steel zit een soort gewrichtje dat beweging mogelijk maakt.
Inhoud
Herkomst
Luchtzuiverend
Groen om je heen is altijd gezond, voor je lijf én voor je humeur. Dieffenbachia doet daar nog een schepje bovenop: hij filtert giftige stoffen voor je uit de lucht. Dat maakt hem zeer geschikt voor in kantoren. Is luchtzuivering het voornaamste doel kies dan voor de uitblinker op dat gebied: de Areca Palm.
Dieffenbachia drinkt stevig
De plant heeft grote bladeren, dus je kunt lekker scheutig zijn met water. De aarde mag altijd vochtig zijn. Flink sproeien houdt hem gezond. In de lente en zomer om de week een goede plantenvoeding erbij en klaar. Snoeien is niet nodig. Heb je toch een lelijk blad dan knip je dat er gewoon af. Daarna wel even je handen wassen om irritatie door het sap te voorkomen.
Lichte standplaats
Dieffenbachia’s komen oorspronkelijk uit het Amazonegebied. Geen wonder dat hij van vocht en warmte houdt. Stel hem niet bloot aan temperaturen onder de 15 graden. Word je plant erg donker of vervaagt zijn tekening dan weet je dat de Dieffenbachia te weinig licht krijgt. ‘Hoe lichter zijn plek hoe bonter zijn vlek’, is een handig ezelsbruggetje. Zet de plant alleen niet in de felle zon. Hou er bij het kiezen van de standplaats ook rekening mee dat het sap van de plant giftig is. Zorg daarom dat jonge kinderen of huisdieren er niet in aanraking kunnen komen met deze plant.
- Sterk luchtzuiverende plant;
- Grote sterke plant, stevige drinker;
- Print op het blad is afhankelijk van hoeveelheid licht;
- Wil in lente en zomer universele plantenvoeding;
- Het sap van de plant is giftig, vermijdt aanraking door kinderen en dieren.
Advies van de specialist!
Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet zo vochtig dat er een laagje water onderin de pot blijft staan. Niemand houdt van natte voeten.