cropped-laatste.png
Inhoud

Lange bloei

Altijd samen

Zo blijven de Garden Girls vrolijk

Naar de knoppen

Garden Girls struikheide: drie nieuwe vriendinnen

Calluna vulgaris Garden Girls Trio

De Garden Girls blijven heel lang jong. De bloemen van deze struikheide (Calluna vulgaris) blijven namelijk in de knop en komen niet uit. Daardoor bloeit deze soort veel langer dan de gewone struikheide. GroenRijk verkoopt drie kleuren in een pot. Dat geeft gelijk veel kleur.

Lange bloei

De Garden Girls bloeien tussen juli en november en kunnen goed tegen vorst. Afhankelijk van de soort worden de planten rond de 50 centimeter hoog. Het grote voordeel van deze struikheidesoort is dat ze, in een poging om toch nog bestoven te worden, langer bloeit. De planten maken daardoor geen zaden aan, maar worden gekweekt uit stekken. Er zijn al vele soorten en kleuren van deze lange bloeiers. Met een Garden Girls trio in pot geniet je helemaal van veel variatie! Deze prachtige struikheide bloeit lange tijd met drie kleuren zoals paars, roze en zilverwit!

 

Altijd samen

Het Garden Girls trio is samen opgegroeid in een pot. Haal ze niet uit elkaar, maar geef ze samen een plekje in de volle grond of in een pot op je terras of balkon. De planten bloeien minimaal acht weken en vaak nog wel langer. Net zoals bij andere heidesoorten maak je het jouw Garden Girls helemaal naar de zin met een plekje in de zon of halfschaduw en wat zure grond. Vul een ruim plantgat met een mengsel van tuinturf en aarde. Of, nog makkelijker, kies voor kant- en- klare heidegrond van GroenRijk. De Garden Girls passen mooi bij andere zuurminnende planten zoals rododendron, magnolia of hortensia.

 

Zo blijven de Garden Girls vrolijk

Dit plantentrio doet niet gauw moeilijk. De Garden Girls voelen zich optimaal met de volgende verzorgingstips:

  • Zorg dat grond waterdoorlatend is zodat de wortels niet rotten.
  • Als je de Garden Girls in een pot zet, zorg dan voor afvoergaten en voeg hydrokorrels toe.
  • Let er op dat de kluit nooit helemaal droog is.
  • Maak je niet druk over strenge vorst. De Garden Girls doorstaan dit prima.
    In maart snoei je de takken tot een derde van de plant terug. Er moet nog wel wat groen loof overblijven.
  • Geef na de snoei wat koemest.

Naar de knoppen?

Sommige foutjes brengen geluk. Zo is de knopheide toevallig ontstaan door een speling van de natuur. De kwekers van Garden Girls ontdekten deze mutatie en vonden de plant met deze eigenschappen geweldig om mee verder te kweken!

Advies van de specialist!

Het Garden Girls trio is samen opgegroeid in een pot. Haal ze niet uit elkaar, maar geef ze samen een plekje in de volle grond of in een pot op je terras of balkon.