cropped-laatste.png
Stoere tuintools voor je herfsttuin

Goed tuingereedschap is het halve werk. Zeker in de herfst als er nog een aantal stevige tuinklussen op je wachten. Van snoeischaar tot hakselaar: met de beste hardware klaar je elke herfstklus!

Scherpe snoeischaar

Voor de kleinere takjes heb je een scherpe snoeischaar met papagaaienbek nodig. Dood en heel stug hout kun je ook aanpakken met een aambeeld snoeischaar, dat bestaat uit een mes en één stompe kant. En heb je heel veel snoeiwerk? Denk dan eens aan een handige elektrische snoeischaar.

 

Voor het zware werk: takkenschaar of snoeizaag

Dikke takken uit bomen en hagen pak je het beste aan met een takkenschaar met uitschuifbare armen die als een lange hefboom werken. Zo kun je ook de wat hogere takken makkelijk wegknippen. Nóg dikkere takken ga je te lijf met een gekromde takkenzaag, of met een kettingzaag.

 

Telescoopsteel voor de hoogste takken

Hoge takken in bomen kun je zonder ladder aanpakken, dankzij een super praktische telescoopsteel. Met een uitschuifbare steel en er bovenop een gebogen takkenzaag of een handige takkenschaar met trekkoord, kun je vaak zelfs twijgen en takken op vijf meter hoogte bereiken, terwijl je zelf beide voetjes op de grond houdt.

 

Flexibele bladhark

Om de gevallen herfstbladeren van een tuinpad, je terras en het gazon af te halen, is een bladhark met flexibele tanden een heel handig gereedschap. Kunststof harken doen het vooral goed op je gazon en een metalen hark presteert weer beter op harde ondergrond. Het is handig als je hark in verschillende breedtes verstelbaar is, zodat je ook in kleine hoekjes terecht kunt.

 

Bollenplanter: onmisbaar voor een lentelook

Als je in het voorjaar narcissen, tulpen, hyacinten en andere bloeiende bloemen in je tuin wilt hebben, moet je de bollen al in de herfst in de grond stoppen. Met een bollenplanter maak je super makkelijk een keurig rond gat, zelfs zonder vieze vingers! Het gereedschap is lichtgewicht en dankzij de diepteaanduiding, leg je de bollen precies op de juiste plek. 

 

Alles versnipperende hakselaar

Dankzij een paar stevige, scherpe messenwalsen, maakt de moderne elektrische hakselaar korte metten met bladeren en takken tot wel 45 mm dikte. En dat nog relatief stil ook. Gebruik de opgevangen snippers in je composthoop of als mulchlaag in de border. Zo vormt je tuinafval weer voeding voor je planten!

 

 

 

 

 

 

 

 

Advies van de specialist!

Gun jezelf een scherpe snoeischaar die fijn in de hand ligt. Je hebt er jaren plezier van en je planten ook. Scherp gereedschap voorkomt rafels rond de snoeiwond, zodat de plant gezond blijft.