cropped-laatste.png
Inhoud

Hulp

Balans

Lef

Rust

Recycling

Advies van de specialist

Snoeien

Wil je je tuin een flinke oppepper geven? Knippen en scheren! Met een stevige snoeibeurt vergroot je de opbrengst van fruitbomen. En je bevordert uitbundige bloei. Dit zijn wat snoeitips!

Hulp
Gun jezelf een scherpe snoeischaar die fijn in de hand ligt.Je hebt er jaren plezier van en je planten ook. Scherp gereedschap voorkomt rafels rond de snoeiwond, zodat de plant gezond blijft.

 

Balans
Wat vind jij een mooie vorm voor je boom of struik? Jouw smaak is bepalend. Kijk ook of alle planten voldoende ruimte hebben.Jij bent de lijnrechter bij overhangende takken!

 

Lef
Oude takken van heesters (struiken) mag je flink diep terugsnoeien. Er komt echt meer terug dan je weghaalt. Rozen houden van zon op hun takken, dus oud hout zit alleen maar in de weg. 

 

Rust

Als het vriest kan je niet snoeien. Een mooi excuus om binnen te blijven en extra groen in huis te halen. Ook op heel zonnige dagen kan je snoeien
beter achterwege laten.
Goed geregeld toch?

 

Recycling
Snoeiafval ben je zo kwijt. Fijn materiaal mag in je compostvat.Mooie takken zet je in een vaas als (paas)decoratie. En dikke stammen bewaar je voor een heerlijke avond rond de vuurkorf. 

Advies van de specialist!

Zorg ervoor dat je snoeischaar altijd scherp is, want alleen een scherpe snede heelt snel en mooi.