cropped-laatste.png
Inhoud

Woonwonder

Voor wat hoort wat

Groen aapje

Zo haal je alles uit je Scindapsis

Happy home

Scindapsus styling

Scindapsus

Multitasker Scindapsus maakt niet alleen je huis mooier met prachtig getekende groene bladeren, maar helpt meteen de lucht binnen wat schoner te maken.

 

 

 

Woonwonder 

Omhoog, omlaag – met Scindapsus kun je alle kanten op. Deze woonplant is makkelijk in de omgang en valt op door zijn prachtige hartvormige satijnachtige bladeren. Die zijn schitterend getekend met zilveren, lichtgroene, gele of witachtige vlekken of een gevlamd patroon. Je hebt er een trouwe huisgenoot aan: goed verzorgd kan dit woonwonder heel oud worden en toch mooi blijven. Jungalow Scindapsus hoort bij de Araceaefamilie en groeit in Zuidoost-Azië, Indonesië en op de Salomonseilanden: de tropen bij je thuis, dus. 

 

Voor wat hoort wat 

Als je Scindapsus goed verzorgt, doet hij ook wat voor jou. Volgens de NASA Clean Air studie is Scindapsus een van de planten die de luchtkwaliteit in huis helpt te verbeteren. Dat doet hij door middel van heel kleine huidmondjes op de bladeren. Die nemen koolstofdioxide op uit de lucht, zetten die om in energie om van te groeien en blazen weer zuurstof uit. Ook ademen de huidmondjes een beetje vocht uit, zodat de plant helpt te voorkomen dat de lucht in huis te droog wordt. 

 

Zo haal je alles uit je Scindapsus 

Scindapsus staat graag licht, maar liever niet in de volle zon of op de tocht. Ezelsbruggetje: hoe lichter het blad, hoe lichter de plant het liefst staat. De grond mag een beetje vochtig zijn, maar liever geen wateroverlast.  Eens in de maand wat plantenvoeding maakt een power-groeier van scindapsus. Een rondje plantenspuit wordt zeer gewaardeerd. Worden de ranken te lang, dan kunnen ze gewoon worden afgeknipt. 

 

Happy home 

Scindapsus staat bekend als geluksplant die zijn eigenaar geld en fortuin helpt te krijgen. 

 

Groen aapje 

In tropische regenwouden klimt Scindapsus bij voorkeur tegen bomen op, om dan van stengels te gaan hangen.

 

Scindapsus styling 

De vele verschijningsvormen van Scindapsus maken de plant erg geschikt voor huizen met weinig ruimte. Zo wikkelen de ranken zich om een stammetje als een slanke groene pilaar naar boven en kan hij als hangplant voor een hoop levendigheid op zekere hoogte zorgen. Omdat Scindapsus een onmiskenbare regenwouduitstraling heeft, staat hij het mooist in een natuurlijke basis: hout, leer, wat grover keramiek in aardetinten of hangpotten die van kokosnoten zijn gemaakt.

Advies van de specialist!

Wordt je Scindapsus te groot of te lang? Je kan hem gewoon snoeien met een schaar. Hij groeit vanzelf weer aan.