cropped-laatste.png
Maak kennis met Pokon waterproof potgrond

Heb je ooit last gehad van te natte potgrond, waardoor je planten ziek werden of zelfs doodgingen? Met Pokon Waterproof Potgrond is dat verleden tijd! Deze innovatieve potgrond zorgt ervoor dat overtollig water snel wordt afgevoerd, terwijl de juiste hoeveelheid vocht behouden blijft voor optimale plantengroei.

Klimaatverandering en jouw tuin

De zomers van tegenwoordig vragen veel van ons mooie groen. Een kurkdroge bodem, potplanten die continu schreeuwen om water of wateroverlast in je tuin na een flinke regenbui. Er verdampt tijdens dit seizoen veel meer water dan dat er regen valt. Maar als het regent, valt het ook met bakken uit de hemel en dat zorgt voor waterophoping. De droogte werkt in dit geval als een soort paraplu. Hierdoor wordt het voor het water erg lastig om binnen te dringen. Een tuin met dorre planten en bladeren die van de boom vallen zijn hier een gevolg van.

 

Klimaatadaptief tuinieren

Door de klimaatverandering zijn wij genoodzaakt om ook anders te gaan denken. De hoge temperaturen en de extreme droogtes waar we mee te maken krijgen vragen om een andere aanpak. Maak jouw tuin klimaatadaptief met Pokon waterproof potgrond. Deze productlijn is speciaal ontwikkeld voor de hete zomers en de heftige regenbuien. Het neemt water op als een spons waardoor het groen in jouw tuin voorzien wordt van het nodige vocht.

 

Drie varianten voor iedere behoefte

Pokon Waterproof is er in drie verschillende varianten: potgrond, aanplantgrond en bodembedekker. Laat het groen het werk doen. De grond en de beplanting nemen het regenwater op en houden dit water voor een tijdje vast. Hierdoor krijgt de bodem een voorraadje aan water om toekomstige droogtes door te kunnen komen.

 

Voordelen van Pokon waterproof potgrond

Pokon Waterproof Potgrond biedt de perfecte oplossing voor deze uitdagingen. De unieke samenstelling zorgt niet alleen voor een efficiënte waterafvoer, maar ook voor een perfecte balans tussen lucht en water in de bodem. Hierdoor krijgen de wortels voldoende zuurstof en voedingsstoffen, wat resulteert in gezondere en sterkere planten.

 

Een tuin vol geur en kleur

Met Pokon waterproof potgrond draag je bij aan een blije tuin vol geur en kleur, die bestand is tegen de uitdagingen van het veranderende klimaat. Perfect voor zowel binnen- als buitenplanten, zodat jouw tuin of woonkamer altijd in topconditie blijft.

Advies van de specialist!

Deze potgrond is speciaal ontwikkeld voor de hete zomers en heftige regenbuien. Het neemt water op als een spons waardoor het groen in jouw tuin voorzien wordt van het nodige vocht.