cropped-laatste.png
Inhoud

Makkelijk te verzorgen

Makkelijk én goed voor je

Huisdiervriendelijk

Makkelijke kamerplanten voor bij jou in huis

Waarschijnlijk kent iedereen de moeilijkheid van het verzorgen van verschillende kamerplanten wel. Zo makkelijk als de één is, zo moeilijk is de ander. Inmiddels zijn er allerlei apps en programma’s om te detecteren wat het probleem is en hoe je dat moet oplossen, maar daar heeft niet iedereen tijd en zin in.

Voor deze mensen zijn de makkelijk te verzorgen kamerplanten een uitkomst; ze vereisen minimale inspanning en fleuren je huis nog steeds op. Dus, geen groene vingers? GroenRijk zet de meest makkelijk te verzorgen kamerplanten voor jou op een rij!

 

Makkelijk te verzorgen

Het verzorgen van mooie kleine en grote kamerplanten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Sommige planten groeien op hun best wanneer ze minder daglicht krijgen en kunnen dus makkelijk in een kamer staan waar minder lichtinval is, denk aan de Monstera. Daarnaast zijn er planten die weinig water nodig hebben en waarvan het geen probleem is als je ze een tijdje vergeet om water te geven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld cactussen of verschillende kleine boomsoorten zoals de Pachira Aquatica, het geldboompje. Deze makkelijk te verzorgen kamerplanten kun je bij GroenRijk scoren:

• Verschillende soorten vetplanten
• Verschillende soorten cactussen
• Boompjes

 

Makkelijk én goed voor je

Naast het makkelijk te verzorgen zijn, hebben sommige kamerplanten nóg een leuk extraatje. Bijvoorbeeld dat ze de lucht zuiveren, vliegen en muggen eten en aloë vera gel produceren. De schonere lucht zorgt ervoor dat onze hersenen beter functioneren. De vleesetende plantjes hebben niet veel verzorging nodig omdat ze zelf natuurlijk deels aan hun voeding komen en de aloë vera plant produceert een gel die ontzettend goed is voor je huid. Mocht je dus opeens een uitbraak van pukkeltjes hebben, snij dan de plant open en smeer wat van die gel op je huid.

 

Huisdiervriendelijk

Als je thuis huisdieren hebt rondwandelen kan dit nog wel iets zijn om rekening mee te houden bij het kopen van nieuwe kamerplanten. Er zijn namelijk kamerplanten die licht giftig tot giftig zijn en vergiftiging wil je natuurlijk voorkomen. Daarnaast kunnen kamerplanten heel verleidelijk zijn, voornamelijk voor katten, om mee te gaan spelen. Wanneer een kat bijvoorbeeld tegen de bladeren of sprietjes aan slaat is er, naast dat de plant kapot kan gaan, niet zo veel aan de hand. Gaat hij er in bijten? Dan kan het iets minder goed aflopen. Koop daarom als je huisdieren thuis hebt altijd planten die niet giftig zijn. Heb je nou geen idee of een plant giftig is of niet? Dan helpt het personeel in het GroenRijk tuincentrum je graag op weg.

Advies van de specialist!

Struikheide staat graag op een lichte plek. Hoe meer licht, des te mooier het blad kleurt. Struikheide is van nature een overlever die met vrij weinig verzorging toe kan.