cropped-laatste.png
Wat is duurzamer:
een kunstboom of een echte boom?

Waar de één fan is van de heerlijke dennengeur van een spar, denkt de andere vooral aan de loslatende dennennaalden op de grond. Voor deze laatste groep is een kunstboom een aantrekkelijk alternatief, omdat je er jaar na jaar van kunt genieten zonder dat er naalden uitvallen. Duurzaamheid speelt ook een rol bij deze keuze. Maar wat is eigenlijk de meest duurzaamste optie: een kunstboom of een echte boom?

Echt of nep
Heb jij de kerstboom al staan? Zo ja, heb je gekozen voor een echte boom of een kunstboom? Beide opties hebben verschillende effecten op het milieu. Als je nog op zoek bent naar een kerstboom en een weloverwogen keuze wilt maken, lees dan snel verder!

Meest duurzaam: een kerstboom met kluit
Als het gaat om duurzaamheid, is het over het algemeen het beste om een kerstboom met kluit te kopen. Als je een tuin hebt, kun je de boom na de kerst planten en het jaar erop weer uitgraven. Je kunt het nog duurzamer maken door naar ons tuincentrum te lopen of te fietsen in plaats van met de auto te gaan.

 

Kunstboom

Als je besluit om een kunstboom te kopen, is het verstandig om te kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige kunstboom. Hoewel het misschien een investering lijkt, is het beter om een goede kunstboom te kopen die langer meegaat dan om de paar jaar een nieuwe te moeten kopen. Dit is niet alleen goedkoper op de lange termijn, maar ook beter voor het milieu. In ons tuincentrum vind je een breed scala aan kunstkerstbomen om uit te kiezen.

 

Advies van de specialist!

Je verlaagt de milieu-impact door lang met je boom te doen. Kies een echte boom die na de feestdagen weer de grond in kan. Ga je voor een kunstkerstboom, gebruik die dan zo lang mogelijk.