cropped-laatste.png
Knus chillen op je herfstbalkon

Maak in het najaar van je balkon een gezellige herfstplek waar je kunt chillen tussen kussens, warme dekens, wintergroene planten en fleurige herfstbloeiers.

Makkelijke metamorfose

Met wat sfeervolle accessoires tover je jouw balkon in een handomdraai om naar een heerlijke herfstlocatie. Maak het eerst knus met sierkussens en fleece- of wollen dekens in lekkere warme kleuren, zoals bruin, oranje geel en rood. Hang, als je er ruimte voor hebt, nog een mooi tuinposter op en zet een vogelvoederhuisje vol zaden en noten op een stil plekje. Sfeerverlichting maakt het helemaal af. Zet bijvoorbeeld stevige kaarsen in windlichten, drapeer een slinger met zachte led-lampjes aan de balkonreling of hang lampionnen op windvrije plekken op.

 

Extra aankleding

Wil je nog meer herfstsfeer toevoegen aan je balkon? Met deze tips kun je lekker creatief aan de slag:

  • Leg wat in de oven gedroogde sinaasappelschijfjes en kaneelstokjes op een schaaltje of rijg ze aan een touwtje dat je aan een muur of de balkonreling hangt.
  • Sierkalebassen en pompoenen geven ook lekker veel kleur. Leg ze op een tafeltje, in een oude mand of in een hoekje van je balkon.
  • Vul een sfeervolle schaal of vaas met herfstbladeren, bessentakjes, kastanjes en natuurlijk dennenappels. Zet het op een windvrij plekje of leg er wat mooie steentjes of takjes bovenop.
  • Op een balkontafeltje passen natuurlijk ook een herfstboeket en een schaal met herfstfruit, zoals lekker kleurige appels.

Bont en wintergroen

Met winterharde planten en bonte herfstbloeiers geef je jouw balkon in de herfst- en wintermaanden nog lekker veel kleur. Combineer bloeiende planten als (bol)chrysant (Chrysanthemum), heide (Calluna vulgaris), herfstcyclaam (Cyclamen purpurascens), kerstroos (Helleborus) en winterviool (Viola odorata) met bijvoorbeeld sierkool (Brassica oleracea) klimop (Hedera), bergthee (Gaultheria), blauw schapengras (Festuca glauca) en compact blijvende hulst (Ilex aquifolium). Zet alles in mooie, gekleurde of glanzende bakken, manden, potten en schalen voor een extra mooie aankleding.

 

Winterproof

Let er op dat je de planten in vorstbestendige balkonpotten zet met onderin drainagegaten. Geef ze niet te veel water, en stop ook daarmee in de winter als er vorst op komst is. Zo houden je planten het lekker lang uit!

Advies van de specialist!

Heb je graag een balkonbak of toch liever een plantenpot, GroenRijk heeft alle opties voor jou! Maak van jouw balkon de ideale herfstbalkon.

specialisten