cropped-laatste.png
Deze 5 kerstplanten zijn top in 2023!

Kerstplanten geven met hun glanzende bladeren, fel gekleurde besjes of uitbundige grote bloemen extra veel kleur, geur én sfeer aan jouw huis. Deze 5 planten zijn vooral populair.

Kleurrijke kerstster

Knalrode, roomwitte of zelfs gele schutbladeren in stervorm, tegen een groene achtergrond, rond een groengeel hartje: de kerstster of Poinsettia (Euphorbia pulcherrima) is een absolute kersttopper. Deze oorspronkelijk Mexicaanse plant kan in het wild tot wel 4 meter hoog worden, maar door een speciale kweekbehandeling blijft hij hier compact en gaat maanden lang door met stralen!

 

 

Huiselijke hulst

Hulst (Ilex aquifolium) hoort echt onmiskenbaar bij de kerstperiode. Deze struik wordt vaak gebruikt in een heg, maar kan ook prima alleen in de border staan. De knalrode bessen steken prachtig af tegen de glanzende, donkergroene of geelgerande en getande bladeren. Daarom past deze struik zo mooi in kerstdecoraties en -kransen in huis. Omdat hulst het hele jaar groen is, wordt hij vaak als symbool gezien voor nieuw leven.

 

Aziatische Ardisia crenata

in kerststukjes en -kransen wordt de Ardisia crenata vaak gebruikt vanwege haar sierlijke, wat geribbelde donkergroene blad en trosjes met vuurrode, zalmroze of witte besjes. Ook als kamerplant brengt deze van oorsprong Oost-Aziatische struik een kerstsfeer in huis. De besjes blijven maandenlang hangen, waarna de plant je in de zomermaanden ook nog eens witte tot witroze bloemetjes geeft.

Magische maretak

De trosjes met haast doorzichtige witte besjes en smalle, lichtgroene bladeren van de vrouwelijke Maretak (Viscum album) of mistletoe geven je huis een instant kerstsfeer. Buiten hangt deze wintergroene plant als grote bollen in bomen. Binnen kun je een takje vol blaadjes en besjes ondersteboven aan het plafond hangen en eronder jouw geliefde kussen. Maar je kunt er natuurlijk ook alleen maar naar kijken en van genieten.

 

Aantrekkelijke Amaryllis

De Amaryllis (Hippeastrum) fleurt je kerstdagen extra op met haar hoge stam en grote bloemen in felle kleuren, zoals wit, geel, oranje, roze en rood. In 6 tot 10 weken komt de steel op en vaak is ze tijdens de kerstdagen op haar mooist. Ze houdt van een lekker lichte plek. Zet deze plant in een mooie kerstpot en versier haar met wat kerstdecoraties of verwerk de bloemen in een extra kleurig kerststukje.

Bekijk deze video om een mooie kerstschaal op te maken met in mos verpakte amaryllisbollen.