cropped-laatste.png
Inhoud

Acclimatiseren

Afzagen

Warmtebron

Watergeven

Tip van de specialist

4 verzorgingstips om optimaal te genieten van je kerstboom

De geur van een natuurlijke kerstboom is heerlijk en geeft toch iets extra’s in je huis. Jouw mooie boom met kluit heeft natuurlijk wel wat extra aandacht en verzorging nodig, ten opzichte van een kunstkerstboom. Volg onderstaande tips op en je kunt de hele Kerst (en vele dagen daarna) genieten van een prachtige kerstboom.

Acclimatiseren
Laat de kerstboom 12 tot 24 uur acclimatiseren, bijvoorbeeld in de schuur. Daarna kan hij naar de woonkamer en is hij klaar om opgetuigd te worden.

 

Afzagen
Zaag bij een afgezaagde boom na het acclimatiseren ca. 5 cm van de gezaagde stam af. Hiermee maak je een ‘verse wond’ en is de boom beter in staat om water op te nemen.

 

Warmtebron

Plaats de kerstboom niet in de buurt van een warmtebron. Door de droge lucht wordt de uitdroging van de naalden versneld en daardoor zullen ze sneller uitvallen. Ook een plek op de tocht of naast een deur die de hele dag open en dicht gaat is ook geen aanrader.

 

Watergeven

Geef de kerstboom (met kluit of zonder kluit) zodra deze in je woonkamer staat gelijk een flinke hoevelheid water. De boom moet voldoende vocht binnen krijgen, zodat de naalden niet snel uit zullen vallen. Daarna mag de boomelke dag wat waetr. Gebruik daarbij een kerstboomstandaard om het water in op te vangen.

Tip van de specialist!

De juiste kerstboom kiezen is een lastige keuze. Om het je wat makkelijker te maken, hebben wij ze voor je op een rijtje gezet. Kijk hier wat de mogelijkheden zijn.