cropped-laatste.png
Kantoorbeplanting

Je kent GroenRijk als het adres voor planten in je huis en tuin. Maar steeds meer vestigingen leveren ook planten voor bedrijven. Planten creëren niet alleen sfeer in jouw bedrijf, maar ze hebben ook een positief effect op zowel de arbeidsproductiviteit als de gezondheid van je medewerkers.

 

In veel gebouwen en huizen is de kwaliteit van de lucht niet goed. Vooral in de winter is dit het geval, als de deuren en ramen zijn gesloten en er uitstoot is van verwarming en mensen zelf. Het gaat hier niet alleen over de woonkamer, maar ook over andere plekken waar we een groot deel van ons leven doorbrengen: de huiskamer, het kantoor, de schoolklas. De kwaliteit van de lucht waarin wij leven is van groot belang voor onze gezondheid, onze fitheid en ons welbevinden. Planten kunnen daarin helpen. 

Ook zijn planten op de werkvloer een mooie manier om werkplekken van elkaar af te scheiden en zijn bovendien nuttig om geluid te absorberen. Het is dus een goed idee om jouw bedrijfspand groen te houden. Ook ziet het er voor jouw bezoekers een stuk beter uit wanneer je veel planten gebruikt binnen en buiten jouw bedrijfspand. Vraag onze tuincentra naar de mogelijkheden!

 

Wat zijn de voordelen van kantoorplanten?

Vooral kamerplanten zijn tegenwoordig helemaal hip en dat snappen wij wel! Met kamerplanten geeft je het kantoor of bedrijf net even wat meer sfeer. Daarnaast ziet een werkruimte er een stuk aangenamer uit wanneer er mooie planten staan en fris groen zorgt ervoor dat het humeur van jouw werknemers wordt verbeterd. Het hebben van kamerplanten op kantoor heeft nog meer voordelen:

  •  Planten filteren het licht
  •  Verhogen de luchtvochtigheid
  •  Verwijderen fijnstof
  •  Geven zuurstof aan de lucht
  •  Halen kooldioxide uit de lucht
  •  Planten zuiveren de lucht

 

Diverse soorten kantoorbeplanting

Grote, groene kamerplanten doen het vaak goed op kantoor; ze zijn in staat om een grote ruimte te zuiveren. Maar een combinatie van diverse kleinere kamerplanten of planten in een plantenbak is natuurlijk ook heel leuk!

Advies van de specialist!

Houd bij het kiezen van de juiste planten rekening met de lichtinval, tocht en temperatuur. Kom je er niet uit? Laat je dan voorlichten door onze specialisten.