cropped-laatste.png
Kant-en-klaar voorjaar

Het voorjaar in je tuin kan veel eerder beginnen als je bloeiende bollen en vroegbloeiers in een pot koopt. We vertellen je uit welke soorten je zoal kan kiezen en wat je er mee kunt doen.

Overal lente

Met een paar bloeiende planten vrolijk je alles in je tuin of op je balkon al op, nog voordat je overige planten aan hun groeispurt beginnen. Zet je kant-en-klare bloeiers in potten, schalen of manden op je terrastegels of op een tuintafel, en hang aan de reling van je balkon mooie bakken vol vroegbloeiers. Zet binnen ook nog wat bloeiende bollen, dan is het gelijk overal gezellig!

 

Makkelijke meenemers

Deze bollen zijn in een pot of schaal te koop bij GroenRijk:

  • Blauwe druifjes (Muscari)
  • Hyacinten (Hyacinthus orientalis)
  • Narcissen (Narcissus)
  • Tulpen (Tulipa)
  • Kievitsbloemen (Frittillaria)
  • Anemonen (Anemone blanda)

Dollen met bollen

Je kunt alle mogelijke combinaties maken met bollen. Denk daarbij ook eens aan plantencombinaties in dezelfde kleur. Zo staan blauwe druifjes met blauwe anemoontjes op een tuintafel heel verfijnd. En hou je van lekker geurende bollen? Dan is een combinatie van hyacinten en narcissen heerlijk om te zien én te ruiken.

 

Basket-bollen

Steeds vaker kiezen mensen voor hanging baskets. Ze nemen weinig ruimte in, maar geven toch een woweffect. Neem een draadmand, bekleed deze met veenmos (Sphagnum) en vul de mand met potgrond en wat bloeiende bollen. Hang je hanging basket aan een kale muur, op je balkon of aan een kale boomtak; de kleurrijke hangers zien er overal fantastisch uit en je hebt er wekenlang plezier van!

 

Combinatie met voorjaarsbloeiers

Bollen combineren ook fantastisch met allerlei vroege voorjaarsbloeiers. Kies bijvoorbeeld voor violen (Viola), madeliefjes (Bellis perennis), vergeet-me-nietjes (Myosotis), muurbloem (Erysimum), longkruid (Pulmonaria), kerstroos (Helleborus niger), lenteroos (Helleborus orientalis) of tijm (Thymus vulgaris). Als je houdt van contrasterende kleuren zijn oranje violen met blauwe druifjes lekker opvallend. En als je juist van rustig en elegant houdt, is de combinatie van witte anemoontjes met witte druifjes en madeliefjes een aanrader!

 

Make over voor kale plekken

Zijn er wat saaie kale plekken in je tuin? Ook daar kun je kant-en-klare bloeiende bollen inzetten. Een paar graden vorst is geen probleem. Haal ze uit de pot en planten maar!

Advies van de specialist!

Heb je het voorjaar in je bol? GroenRijk heeft vanaf februari al soorten als blauwe druifjes, narcissen en hyacinten in een pot die je kunt combineren met andere vroegbloeiers. Planten, klaar, genieten maar!