cropped-laatste.png
Inhoud

Schaduw kamerplanten

Kleurrijke kamerplanten

Kamerplanten voor in donkere kamers

Het is hartstikke leuk om in elke kamer een kamerplant neer te kunnen zetten. Iets moeilijker wordt het dan alleen om de juiste planten te kiezen, omdat niet in elke kamer evenveel licht komt.

Er zijn een hoop planten die direct of indirect daglicht nodig hebben, maar niet getreurd! Gelukkig zijn er ook een hoop planten die dat niet nodig hebben en die nog steeds het huis kunnen opvrolijken. Niet alleen is er genoeg keuze in kamerplanten die het goed doen in de schaduw, er zijn zelfs bloemen die in de schaduw kunnen bloeien! GroenRijk helpt je graag verder.

 

Schaduw kamerplanten

Eén van de meest bekende grote kamerplanten die weinig verzorging nodig heeft en het goed doet met weinig daglicht is de gatenplant. Deze plant groeit weliswaar naar het licht toe, maar hoe hij bloeit kun je zelf bepalen door hem zo nu en dan om te draaien en vast te maken aan bamboestokjes. De stokpalm is ook een echte topper in de schaduw. Met zijn vele donkere bladeren geeft deze plant het gevoel dat je een soort kleine jungle in huis gehaald hebt. Voor veel mensen is de oplossing voor schaduwrijke kamers vaak om nep planten te kopen, welke GroenRijk ook in haar assortiment heeft, maar waarom zou je? Als je ook kunt profiteren van de voordelen en pracht van een echte plant. In de GroenRijk tuincentra helpen onze vakkundige medewerkers je graag op weg naar het zoeken van planten die ook in de minder belichte kamers stralen. Welke bekende bloemen groeien goed in de schaduw?

• Gatenplant
• Rubberboom
• Kamerpalm
• Vioolplant
• Stokpalm 

Dit zijn een paar van de bekendste, maar de minder bekende doen er niet voor onder. Kijk dus goed welke kamerplant(en) goed bij jou en in jouw huis passen.

 

Kleurrijke schaduwplanten

Naast de groene planten kan het ook leuk zijn om wat kleur toe te voegen aan het interieur, en geen betere manier dan met behulp van kleurrijke planten! Zo zijn er in de wereld van schaduwplanten verschillende soorten Calathea, de bladeren van deze planten hebben vaak een groene bovenkant en een aubergine paarse onderkant. De flamingo plant heeft daarentegen weer een felle roze kleur, en door zijn unieke vorm doet het je denken aan een flamingo. Een echte uitblinker is de ‘Bromelia Guzmania’. Uit het midden van de plant komt een rood met gele bloem naar boven, een waar oogappeltje.

Advies van de specialist!

Niet alleen is er genoeg keuze in kamerplanten die het goed doen in de schaduw, er zijn zelfs bloemen die in de schaduw kunnen bloeien! GroenRijk helpt je graag verder.