cropped-laatste.png
Inhoud

Wanneer ben je begonnen?

Wat maakt ondernemen leuk?

Wat is de kracht van jouw tuincentrum?

Waarom is jouw GroenRijk dé groenspecialist?

Wat wil je meegeven?

Interview met Zevenaar

30 jaar GroenRijk hebben we met zijn allen bereikt. Sommige zijn zelfs al meer dan 75 jaar dé groenspecialist. Ieder tuincentrum heeft zijn eigen verhaal. En daarom heeft ieder tuincentrum haar eigen interview. Lees hier het verhaal van GroenRijk Zevenaar.

Wanneer ben je begonnen als tuincentrum-ondernemer? En sinds wanneer ben je als GroenRijk tuincentrum bekend?

“GroenRijk & Landwinkel Zevenaar (voorheen tuinmarkt Ooy) is in 1980 opricht aan de Pannerdenseweg 8a in Zevenaar. In 1980 kwam handelskwekerij Kooijman te koop wegens faillissement. Hans Schouls die nog steeds eigenaar is van GroenRijk Zevenaar heeft de kwekerij gekocht en geleidelijk opgebouwd en omgebouwd naar een volledig tuincentrum. Begonnen als klein tuincentrum met vooral de focus op tuinbeplanting en allerlei tuinmateralen. Vanuit dezelfde vestiging werden ook tuinen en plantsoenen aangelegd onder de naam Schouls Groenverzorging. In de directe omgeving zijn veel tuinen en plantsoenen aangelegd. Schouls Groenverzorging is in 2007 verkocht aan Loohorst Landscaping waarmee een einde kwam aan meer dan 25 jaar groenvoorziening.”


Wat maakt het ondernemen bij een tuincentrum zo leuk?

“Vanaf de start heeft GroenRijk Zevenaar een gestage groei door gemaakt. In 2015 is de verkoop van streekproducten geprofessionaliseerd door aan te sluiten bij het concept van LANDWINKEL. Bovendien is toen ook horeca toegevoegd door het Landcafé te openen met 40 zitplaatsen waar klanten kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie met gebak. We staan lokaal goed bekend en weten wat er leeft onder onze klanten.


In de loop van de tijd zijn assortimenten als kamerplanten en snijbloemen toegevoegd. Hondeneigenaren komen binnen voor onze afdeling dier. Ook de horeca is een populaire plek, met meteen daarnaast onze Landwinkel, met lokale kazen, bieren, bakmeel en delicatessen.”

Wat is de kracht van jouw tuincentrum?

“Hans Schouls runt sinds 1 januari 2019 het bedrijf samen met zijn dochter Sjanne. Samen willen we GroenRijk in omgeving Zevenaar op de kaart blijven zetten als groene specialist. Mensen die advies willen voor de tuin komen naar ons toe, we hebben dan ook echte groen specialisten in dienst. GroenRijk & Landwinkel Zevenaar heeft van oudsher veel succes met de verkoop van alle groene producten. Daar zijn we erg goed in en we merken dat onze klanten dat heel erg waarderen.”


Waarom is jouw GroenRijk dé groenspecialist?

“Of het nu gaat om een mooie struik in de tuin of om een rouwarrangement voor een overledene, je kunt er bij ons voor terecht. Daarnaast hebben we de ruimte om steeds ook activiteiten te organiseren. Dat kan gaan om proeverijen in de Landwinkel, het inenten van huisdieren of het organiseren van een meet & greet met een tuinspecialist, er is altijd wel wat te beleven. In november, na de opening van onze kerst afdeling en kort voor de kerstbomen verkoop, wordt ook nog de jaarlijkse GroenRijk Winterfair gehouden. Er komen altijd veel mensen om deze gezellige fair met stands en activiteiten te bezoeken. Zeker een aanrader om eens langs te gaan.”


Wat zou je de lezer graag mee willen geven?

“We zijn succesvol omdat we steeds goed met de tijd meegaan. We hebben niet de missie om groter te worden, maar wat we doen, doen we goed. Nieuwe ontwikkelingen proberen we uit en proberen alle onderdelen van de detailhandel zo goed mogelijk uit te rollen. Uiteraard worden daarbij internet en social media niet vergeten.  Het winkel werkterrein verandert steeds en het is zaak om steeds goed aangesloten te blijven. We proberen vooruit te denken en ons continu af te vragen; wat is het volgende?”