cropped-laatste.png
Inhoud

Wanneer ben je begonnen?

Wat maakt ondernemen leuk?

Wat is de kracht van jouw tuincentrum?

Waarom is jouw GroenRijk dé groenspecialist?

Wat wil je meegeven?

Interview met Maasbree

30 jaar GroenRijk hebben we met zijn allen bereikt. Sommige zijn zelfs al meer dan 75 jaar dé groenspecialist. Ieder tuincentrum heeft zijn eigen verhaal. En daarom heeft ieder tuincentrum haar eigen interview. Lees hier het verhaal van GroenRijk Maasbree.

Wanneer ben je begonnen als tuincentrum-ondernemer? En sinds wanneer ben je als GroenRijk tuincentrum bekend?

GroenRijk Maasbree is een echt familiebedrijf. In 1963 zijn onze ouders begonnen met een hoveniersbedrijf en met huisverkoop van planten en tuinartikelen. In 2000 hebben wij een nieuw tuincentrum gebouwd aan de Kanaalweg in Maasbree. Wij zijn toen direct aangehaakt bij GroenRijk. Ik ben zelf in 2000 mede-eigenaar geworden van GroenRijk Maasbree en sindsdien ook verantwoordelijk voor deze tak binnen ons bedrijf. 

 

Wat maakt het ondernemen bij een tuincentrum zo leuk?

Het werken met een groot assortiment uiteenlopende artikelen in een grote winkel. De verschillende seizoenen zoals het voorjaar en de kerstperiode waarin onze winkel steeds wisselt van assortimenten. Dat maakt het leuk en dynamisch.

 

Wat is de kracht van jouw tuincentrum?

Wij hebben nog medewerkers met kennis op de vloer staan. Onze medewerkers zijn ons kapitaal, zij maken echt het verschil. We willen mensen goed adviseren en dan volgt de aankoop vanzelf. We lopen graag een stapje extra voor de klant.

 

Waarom is jouw GroenRijk dé groenspecialist?

We verkopen een mooi assortiment kamer- en tuinplanten en zijn zoals eerder gezegd in staat om de klant goed te adviseren. 

 

Wat zou je de lezer graag mee willen geven?

Hoe belangrijk het is om zelf ook een steentje bij te dragen aan het klimaat. Wij zien ons tuincentrum als ambassadeur van het klimaat en zijn daar in onze winkel ook extra bewust mee bezig. Als voorbeeld draait onze stroomvoorziening op zonne-energie, waarvoor wij maar liefst 520 zonnepanelen hebben laten installeren. We willen de lezer en onze klanten graag stimuleren om thuis ook bewust bezig te zijn met de manier waarop ze hun tuin inrichten. Denk hierbij aan de verhouding van gazon, beplanting en bestrating, maar ook het opvangen van hemelwater en zorgen voor een goede biodiversiteit. Er zijn talloze mogelijkheden die men als individu kan toepassen, waardoor we uiteindelijk samen een gezondere en groenere leefomgeving creëren.