cropped-laatste.png
Inhoud

Wanneer ben je begonnen?

Wat maakt ondernemen leuk?

Wat is de kracht van jouw tuincentrum?

Waarom is jouw GroenRijk dé groenspecialist?

Wat wil je meegeven?

Interview met
de Heikant

30 jaar GroenRijk hebben we met zijn allen bereikt. Sommige zijn zelfs al meer dan 75 jaar dé groenspecialist. Ieder tuincentrum heeft zijn eigen verhaal. En daarom heeft ieder tuincentrum haar eigen interview. Lees hier het verhaal van GroenRijk de Heikant.

Wanneer ben je begonnen als tuincentrum-ondernemer? En sinds wanneer ben je als GroenRijk tuincentrum bekend?

“Jose Verberne is begonnen met een bloemenwinkel, in Eindhoven. Met de verhuizing in 1990 werd het een klein tuincentrum genaamd: ‘Tuincentrum de Heikant’ aan de Polderstraat in Veldhoven. In 2002 zijn we bij de formule GroenRijk gegaan en is het tuincentrum uitgebreid naar 4.000 m². Marco Verberne groeide op in het tuincentrum en kwam in 2009 in de zaak.”


Wat maakt het ondernemen bij een tuincentrum zo leuk?

“Het werk op een tuincentrum is heel dynamisch. Elk seizoen is er wel een ander thema, dat betekend nieuwe artikelen en planten waarmee we de winkel weer anders inrichten en presenteren. Dat maakt het niet alleen voor ons leuk, maar ook voor onze klanten.”

Wat is de kracht van jouw tuincentrum?

“Een breed assortiment kwalitatieve/visuele planten, die passen bij het seizoen, tegen aantrekkelijke prijzen. We zorgen voor continuïteit van de vaste planten die we kopen van erkende kwekers, sterke planten kweken op natuurlijke manier en kwaliteit uitstralen.


Ook kopen we planten op de bloemenveiling. Omdat we groot inkopen, en rechtstreeks bij de kwekers, kunnen we de planten voordelig aanbieden. De inkopers zijn mensen met jaren groenkennis.”


Waarom is jouw GroenRijk dé groenspecialist?

“Ons tuincentrum heeft een team van medewerkers die al jaren groenkennis hebben. Zij verzorgen dagelijks de planten en houden de winkel gezellig en netjes. Ze kunnen u adviseren over alles van het Groen in uw tuin of huis.”


Wat zou je de lezer graag mee willen geven?

“Dat je met planten een prettige leefomgeving kan creëren en dat je geen groene vingers hoeft te hebben om planten goed te kunnen houden.”