cropped-laatste.png
Inhoud

Wanneer ben je begonnen?

Wat maakt ondernemen leuk?

Wat is de kracht van jouw tuincentrum?

Waarom is jouw GroenRijk dé groenspecialist?

Wat wil je meegeven?

Interview met Assen

30 jaar GroenRijk hebben we met zijn allen bereikt. Sommige zijn zelfs al meer dan 75 jaar dé groenspecialist. Ieder tuincentrum heeft zijn eigen verhaal. En daarom heeft ieder tuincentrum haar eigen interview. Lees hier het verhaal van GroenRijk Assen.

Wanneer ben je begonnen als tuincentrum-ondernemer? En sinds wanneer ben je als GroenRijk tuincentrum bekend?

“Dit jaar vieren wij dubbel feest! Naast het 30-jarig bestaan van GroenRijk, vieren wij ook het 50-jarig bestaan van onze onderneming.

 

Groen zit in ons DNA, wij houden van groen! Onze missie is om bij te dragen aan een gezonde, groene leefomgeving voor mens en dier. Het klimaat verandert rap en dat merken we allemaal de afgelopen jaren. Meer periodes van droogte én hevige piekbuien. Verlies van biodiversiteit. De tuin is de aangewezen plek om met deze problematiek aan de slag te gaan. Hoe mooi is het om hier dagelijks mee bezig te zijn en de bezoekers van ons tuincentrum te informeren, enthousiasmeren, inspireren en activeren om hun tuin groener en watervriendelijker te maken.”

 

Wat maakt het ondernemen bij een tuincentrum zo leuk?

“GroenRijk Assen is in Drenthe het eerste tuincentrum met een Groen klimaatplein.

Het plein kent 4 pijlers:

  • Water in je tuin
  • Biodiversiteit
  • Groen dak
  • Tegel eruit, plant erin”

Wat is de kracht van jouw tuincentrum?

“Wij hopen met ons specialisme in het groen bij te kunnen dragen in de bewustwording wat groen voor ons kan doen!

De invloed van groen op onze gezondheid en leefbaarheid is enorm. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Groen voorkomt stress en zorgt voor een betere weerstand, meer beweging en een schonere lucht.
  • Groen voorkomt waterschade. In een groene tuin neemt de bodem water op. Dit voorkomt bij hevige neerslag schade en hogere verzekeringskosten.
  • Groen gaat hittestress tegen. Meer groen zorgt voor een koelere omgeving. Voorkomt ziekenhuisopnames tijdens hittegolf. Een boom kan de omgevingstemperatuur al 3,1 graden laten dalen.
  • Groen draagt bij aan een betere biodiversiteit. Hoe gevarieerder de planten hoe meer verschillende beestjes in je tuin.”

Waarom is jouw GroenRijk dé groenspecialist?

“Een groot aantal medewerkers van GroenRijk Assen is opgeleid tot Ambassadeur Groen Klimaatplein. Graag laten zij aan de hand van praktische voorbeelden en handige tips zien hoe eenvoudig het is om met je eigen tuin aan de slag te gaan.”

 

Wat zou je de lezer graag mee willen geven?

“Naast alles voor de tuin hebben wij ook een groot assortiment voor huis en dier.

 

Het klantgerichte enthousiaste team van GroenRijk Assen beschikt over veel vakkennis. Op de verschillende afdelingen in ons tuincentrum staan de specialisten, die de bezoekers kunnen helpen met hun vragen en problemen. Wij denken graag met je mee!”