cropped-laatste.png
Hortensia

Magical hydrangea

Met de verkleurende bloemen van de Hydrangea macrophylla ‘Magical’ beoefen je een beetje roze, blauwe, witte, rode of groene plantenmagie! Geef deze sterke hortensia een mooi plekje in je huis, tuin of op je balkon en je geniet tot wel vijf maanden van zijn betoverende bloemenpracht. 

Bloeiend en boeiend

De boerenhortensia (Hydrangea macrophylla) is in Nederland een echte tuinklassieker. Geen wonder, want deze heester met een wolk van kleurige bloemen staat altijd prachtig in een pot of in je tuin, zowel solo als in een haag met meerdere hortensia’s. Zelfs in de winter vormen de uitgebloeide bruine bloembollen nog een sfeervol plaatje.

 

Toverbollen

De grootbladige Hydrangea ‘Magical’ heeft een betoverende eigenschap: in de bloeitijd veranderen de grote bolvormige bloemen geleidelijk van kleur. De ‘Magical’ begint al in mei te bloeien en kan daar tot ver in de herfst mee doorgaan. In de huiskamer kan hij zelfs tot wel zes maanden in bloei blijven. Je kunt de bloemenbollen ook prima als snijbloem in een vaas zetten of na de bloei drogen.

 

Kies je eigen kleuren

De Hydrangea macrophylla ‘Magical’ kent verschillende bijzondere variaties. Van de roze ‘Amethyst’ tot de knalrode ‘Ruby Tuesday’. Kies precies de plantenmagie die bij jou past. Bijvoorbeeld de witte bloemen van de ‘Magical Noblesse’ die verkleuren naar zachtgroen. Of ga voor de blauwe of roze bollen van de compacte ‘Magical Revolution’ die langzaam verkleuren naar donkerrood. Houd je meer van subtiele tinten? Dan is de ‘Magical Green Delicht’ wat voor jou: alleen de tinten van de groene bloemen veranderen.

 

Extra lang genieten

De sterke Hydrangea ‘Magical’ wordt ongeveer één meter hoog. Met deze tips heb je extra lang plezier van de bijzondere bloemenkleuren:

  • Plant je hortensia bij voorkeur in het voorjaar op een lichte plek of in halfschaduw.
  • Gebruik bij het planten bij voorkeur hortensia-potgrond of een mengsel van potgrond en turf.
  • De Hydrangea is snel dorstig. Geef hem in de zomermaanden regelmatig goed veel water.
  • Geef tijdens de bloeiperiode, in de lente en het begin van de zomer, wat extra hortensiavoeding of mest.
  • Je bloeiende hortensia in pot geef je eens in de twee weken wat vloeibare plantenvoeding. Zet de heester op een lichte plek, maar pas op met veel direct zonlicht.

Tip van de specialist!

Van de Magical hortensia kun eindeloos genieten, want ze zijn oersterk en bloeien zeker zes maanden.