cropped-laatste.png
Inhoud

Herfstlook

Sfeerverlichting

Levende kleuren

Natuurlijke decoraties

Advies van de specialist

Haal de herfst in huis

Met warme accessoires, mooie sfeerverlichting en bloemen en planten breng je de herfst in huis en voel je je verbonden met de natuur.

Herfstlook

Een sfeervol herfstinterieur bestaat vooral uit natuurlijke materialen. Zet een lange, houten eettafel met bijpassende stoelen neer. Ook simpelweg een houten bijzettafeltje, wollen poef en een warm vloerkleed dragen gelijk bij aan de herfstlook. Maak het extra knus met warme accessoires, zoals een plaid en kleurige sierkussens. De natuur zelf vertelt je dat aubergine, rood, terracotta, geelgroen en allerlei bruintinten helemaal bij het najaar passen. Kies hieruit jouw favoriete basiskleuren.

 

Sfeerverlichting

Bij sfeerverlichting denk je natuurlijk gelijk aan kaarsen en waxinelichtjes in mooie kandelaars, glazen vazen en houdertjes. Je kunt ook kiezen voor leuke led-kaarsjes of een lichtsnoer met zachte lampjes. Veel mensen houden ook van geurkaarsen, ze zijn er zelfs in herfstgeuren als peer en cranberry.

 

Levende kleuren

De beste manier om je huis in herfstsferen te brengen is door mooie planten en bloemen neer te zetten. Vul een vaas met droogbloemen zoals strobloem, ridderspoor, eucalyptus en lavendel samen met wat pampasgras of haver en gerst. Maak bijvoorbeeld ook een creatief (pluk)boeket met bijvoorbeeld Limonium (lamsoor), paarse Eryngium (kruisdistel), Callicarpa-takjes (schoonbes) met paarse bessen, rozenbotteltakken en de Physalis met fragiele oranje lampionbloemen. Zet eventueel buitenplanten in herfsttinten, zoals bolchrysanten, heide en potlelies, binnen en vul dit aan met mooie kamerplanten zoals een bloeiende begonia, Alocasia (olifantsoor), en Spathiphyllum (lepelplant).

 

Natuurlijke decoraties

De natuur biedt ook oneindig veel inspiratie voor herfstdecoraties. Hang bijvoorbeeld zelf geplukte en gedroogde bloemen en bladeren in sprekende najaarskleuren in een lijstje op. Maak een herfstkrans en voeg daar speelse takjes en bloemen aan toe van bijvoorbeeld heide en hortensia. Leg pompoenen neer of maak er creatieve waxinelichthoudertjes van. Ook de gedroogde ballonnetjes van de Physalis staan prachtige in een mooie schaal of aan een slinger. Geen zin in al dat geknutsel? Als je gewoon wat noten, dennenappels en eventueel nog besjes in een houten schaal legt, heb je zomaar al een mooie herfstdecoratie.

Advies van de specialist!

De natuur biedt oneindig veel inspiratie voor herfstdecoraties. Hang bijvoorbeeld zelf geplukte en gedroogde bloemen en bladeren in sprekende najaarskleuren in een lijstje op.