cropped-laatste.png
Inhoud

Landelijke groendekking

Rijke historie

Jubilarissenjaar

Nog groener

GroenRijk viert
30-jarig jubileum

Dertig jaar na de oprichting bestaat GroenRijk uit 23 herkenbare tuincentra die allemaal onze GroenRijk producten verkopen. Van planten tot dierbenodigdheden en met oog voor duurzaamheid. Zo kleuren we Nederland steeds groener.

Landelijke groendekking

GroenRijk is een samenwerkingsverband van toptuincentra in Nederland. Inmiddels zijn er 23 groenspecialisten bij ons aangesloten, verdeeld over het hele land, van Appingedam tot Middelburg. Er is dus altijd wel een vestiging in de buurt die goede informatie geeft, onze vertrouwde producten levert en zo je leven een stukje groen-rijker maakt.

 

Rijke historie

De aanloop naar onze GroenRijk formule begon in 1992. Verschillende onafhankelijke tuincentra ontdekken dat het voordelig is om producten via gezamenlijk in te kopen. Twintig onafhankelijke tuincentra uit die groep zien op dat moment nog veel meer gezamenlijke mogelijkheden en slaan ook aan de verkoopkant de handen ineen. Zo ontstaat een mooie samenwerking van tuincentra, die twee jaar later op 29 juni 1994 officieel verder gaat onder de naam GroenRijk B.V. Hierdoor kan de organisatie de naam en vers ontworpen logo’s goed beschermen en straalt de keten van winkels een herkenbare eenheid uit. Tot op de dag van vandaag zijn dit zelfstandige lokale ondernemers met een groen hart.

 

Jubilarissenjaar

Enkele GroenRijk-tuincentra vieren dit jaar zelf ook een jubileum. Zo is GroenRijk Assen al sinds het allereerste begin onderdeel van de GroenRijk-groep, én bestaat het tuincentrum zelf al 45 jaar. GroenRijk Den Bosch is zelfs al 65 jaar een tuincentrum, maar het Haagse GroenRijk De Wilskracht spant de kroon: Dit tuincentrum is al 75 jaar actief en sinds 2003 aangesloten bij GroenRijk.   

 

Nog groener

Inmiddels heeft GroenRijk zich ontwikkeld tot het groenste tuincentrum van Nederland, met speciale klimaatpleinen en veel duurzame producten. Samen hopen we Nederland in de komende 30 jaar nog veel groener te maken. Doe je ook mee?