cropped-laatste.png
Inhoud

Toscaanse jasmijn

(klim)hortensia

Jouw groenkaart

Meer weten?

Extra (groen)voordeel met Jouw groenkaart

Je kunt weer extra profiteren met Jouw groenkaart. Wij zetten regelmatig een mooie plant in het zonnetje, welke jij met je groenkaart met extra korting kunt bemachtigen. Voor deze week is dat de Toscaanse jasmijn of een klimhortensia.

 

Toscaanse jasmijn

De Toscaanse jasmijn is familie van de maagdenpalm en kan zowel over de bodem kruipen als klimmen. Ze slingert zich gemakkelijk om palen, bomen of rond hekwerken. Met wat ondersteuning kun je haar laten groeien langs een schutting of muur. Bijvoorbeeld door de ranken te bevestigen langs draden of aan een klimsteun, eventueel in een waaiervorm. De Toscaanse jasmijn groeit traag maar kan toch een hoogte van ongeveer vijf meter bereiken. Ook in een pot of kuip kun je haar laten groeien langs een rekje of boog.

 

(klim)hortensia

Zin in een zomer- of najaarstuin vol bloemen en vrolijkheid? Denk dan eens aan hortensia’s. Ze passen zowel in grote als kleine (stads)tuinen. Zowel donkere schaduwhoekjes als zonnige plekken vrolijk je eenvoudig op met deze gigantische bloeiers. Hou wel rekening met het aantal zonuren per dag. De hortensia zorgt op een plekje in de (half)schaduw voor een flinke portie zomer. Heb je een zonovergoten tuin? Dan zijn er alternatieven zoals pluimhortensia’s, of klimhortensia’s. En als je ze eenmaal in je tuin hebt staan, ga je ieder jaar bloeiend de zomer in! Hortensia’s zijn in allerlei kleuren en vormen verkrijgbaar.

 

Meer weten?

Vind je de Toscaanse jasmijn of de klimhortensia ook zo’n heerlijke plant en wil je meer over de achtergrond en de verzorging weten? Klik dan hier voor meer informatie over de Toscaanse jasmijn. en hier voor meer informatie over hortensia’s!

 

 

Jouw groenkaart

Met Jouw groenkaart kun je een prachtige Toscaanse jasmijn of klimhortensia met extra voordeel kopen. Heb je nog geen groenkaart, waardoor je deze prachtige planten niet met korting kunt kopen? Haal de kaart dan snel op in jouw GroenRijk vestiging of download de app en maak zelf een digitale groenkaart aan. Hier kun je zien welke GroenRijk vestiging het dichtst bij je in de buurt is.

Advies van de specialist!

De Toscaanse jasmijn houdt van warmte en vindt het heerlijk om te zonnebaden op een beschutte plek, bijvoorbeeld tegen een zuidelijke muur.