cropped-laatste.png
Inhoud

Dahlia

Jouw groenkaart

Meer weten?

Advies van de specialist

Extra (groen)voordeel met Jouw groenkaart

Je kunt weer extra profiteren met Jouw groenkaart. Wij zetten regelmatig een mooie plant in het zonnetje, welke jij met je groenkaart met extra korting kunt bemachtigen. Voor deze week zijn dat dahlia’s!

 

Dahlia

De Dahlia-familie is zeer uitgebreid. Er bestaan meer dan 20.000 gekweekte soorten die zijn voortgekomen uit Mexicaanse kruidachtige wilde dahlia’s. Terwijl dahlia’s eerst werden gekweekt voor de eetbare knollen, genieten we nu juist van de uitbundige bloemen. Als je goed voor je dahlia zorgt, kan ze een zomer lang bloeien tot wel in oktober. Het is zonde om de dahlia alleen buiten te laten staan. Knip gerust wat takken weg om te laten pronken in een vaas, maar wel net boven twee beginnende blaadjes. Zo bevorder je de bloei van nieuwe takken!

 

Jouw groenkaart

Met Jouw groenkaart kun je deze prachtige dahlia’s met extra voordeel kopen. Heb je nog geen groenkaart, waardoor je deze bollen niet met korting kunt kopen? Haal de kaart dan snel op in jouw GroenRijk vestiging of download de app en maak zelf een digitale groenkaart aan. Hier kun je zien welke GroenRijk vestiging het dichtst bij je in de buurt is.

Advies van de specialist!

Als je een knol plant, geef dan mest zodra de eerste uitlopers boven de grond komen.