cropped-laatste.png
Inhoud

Zowel tuin- als kamerplant

Naam en verschijning

Verzorging

Advies van de specialist

Eucalyptus

Eucalyptus gunnii

Wie weet ken je de geur van de Eucalyptus van de keelsnoepjes of van de sauna, maar ook het uiterlijk van deze plant is om over naar huis te schrijven. De grijsgroene bladeren staan goed in elke woonkamer! 

Zowel tuin- als kamerplant

De Eucalyptus gunnii, zoals hij voluit heet, is bij veel mensen bekend als boom of tuinplant, maar hij wordt steeds populairder in de hoedanigheid van kamerplant. In verschillende vormen siert het jouw huis op: als krans, in een volle bos of met enkele takken in een vaas. Zoals gezegd geurt hij heerlijk, maar niet voor muggen en vliegen. Die houden het liefst afstand van de Eucalyptus.

 

Naam en verschijning
Er bestaan wel honderden soorten Eucalyptus, wat de meeste gemeen hebben is dat de jonge planten ronde bladeren hebben, die naar mate ze ouder worden, wat smaller worden. In het buitenland kennen ze er ook bomen van. De Zuid-Australische Eucalyptus mygdalina is de hoogste boom ter wereld: met een hoogte van liefst 150 meter. Zo’n vaart zal het in je huis niet lopen. In plaats van overdreven hard te groeien, is jouw plant decoratief aan het zijn en houdt hij vliegen en muggen op een afstand. De naam Eucalyptus komt trouwens van het Griekse eu (mooi) en kalyptos (muts).

 

Verzorging
De plant is gemakkelijk in de verzorging. Geef hem wekelijks water, zodat de grond in de pot wat vochtig blijft. Hij houdt van een beetje zon. Zoals gezegd bestaan er vele soorten. Vraag onze collega’s voor meer informatie over jouw specifieke Eucalyptusplant.

Advies van de specialist!

Om je Eucalyptus de winter te laten overleven, kun je hem het beste in een droge bodem op een zonnige, beschutte plek planten.