cropped-laatste.png
Duifkruid

Scabiosa columbara ‘Mariposa Blue’

Duifkruid is een populaire plant die behoort tot de familie Dipsacaceae. Het is een meerjarige bloeiende plant die inheems is in delen van Europa, Noord-Afrika en West-Azië. ‘Mariposa Blue’ staat bekend om zijn prachtige bloemen en aantrekkelijke groeiwijze.

Verzorgingstips

• Kies een zonnige locatie in de tuin voor het kweken van deze plant. Scabiosa columbaria ‘Mariposa Blue’ gedijt het beste in volle zon, hoewel het ook in lichte schaduw kan groeien.

• De plant geeft de voorkeur aan goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de grond niet te zwaar of te vochtig is, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

• Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar vermijd te veel water geven. De plant verdraagt ​​korte periodes van droogte, maar heeft wel regelmatig water nodig tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten goed kan drogen.

• Geef de plant in het vroege voorjaar een lichte bemesting met een evenwichtige meststof. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid en toepassing.

• Om een compacte groei te bevorderen en de bloei te stimuleren, kun je regelmatig de uitgebloeide bloemstelen verwijderen. Dit stimuleert de plant om nieuwe bloemen te produceren en verlengt de bloeiperiode.

Winterhard

Scabiosa columbaria ‘Mariposa Blue’ is over het algemeen redelijk winterhard, maar in koude klimaten kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Bedek de wortelzone met een laag mulch om de plant te isoleren en te beschermen.

Vanwege de slanke stelen kan Scabiosa columbaria ‘Mariposa Blue’ soms wat ondersteuning nodig hebben. Gebruik plantensteunen of stokken om de planten rechtop te houden en te voorkomen dat ze doorbuigen of omvallen.

 

Plagen en ziekten

Over het algemeen heeft deze plant weinig last van plagen en ziekten. Toch is het altijd goed om regelmatig te controleren op eventuele problemen zoals bladluizen, slakken of meeldauw. Indien nodig kun je passende bestrijdingsmaatregelen nemen.

Tip van de specialist!

Duifkruid’ is een uitstekende keuze als je een makkelijke plant zoekt. Met de juiste zorg zal deze plant je tuin opfleuren met zijn prachtige blauwe bloemen.