cropped-laatste.png
Inhoud

Verzorgingstips

Advies van de specialist

Drakenbloedboom

Dracaena is een hoge, volle kamerplant- of boom met een of meerdere stammen. Hieruit groeien schitterende bladeren in groen, geel en goud, met soms wat roze of rood. 

Er is keuze uit veel variëteiten blad: klein, fijn en puntig of juist groot en zacht. Ook de keuze in stammen is veelzijdig: dik, dun, lang, vertakt én gevlochten. Qua formaat gaat het van woonplant tot binnenboom, allemaal met een mooie tropische uitstraling.

 

Als statementplant is Dracaena makkelijk in het onderhoud. De plant slaat vocht op in de stam en kan er tegen als er een keer wordt vergeten om water te geven. Daarnaast helpt de plant het binnenklimaat schoon te houden. Volgens de NASA Clean Air studie is Dracaena een van de planten die de luchtkwaliteit in huis helpt te verbeteren.

In het wild groeit Dracaena vooral in Afrika en op nabijgelegen eilanden als Madeira, de Canarische Eilanden en de Kaapverdische Eilanden. Er zijn variëteiten die echt op een boom-met-stam lijken, maar ook robuuste struikvormen die zich in warme landen lenen voor hagen en afscheidingen. Ze kunnen heel oud worden en sommige soorten krijgen in het wild een heel aparte vorm, die rechtstreeks uit de oertijd lijkt te komen.

 

Verzorgingstips
• Dracaena heeft liever geen volle zon, maar wel een lichte standplaats om de bladtekening mooi te houden.
• Pas water geven als de kluit indroogt, Dracaena kan niet tegen een voetbad.
• Af en toe sproeien houdt het blad mooi en fris.
• In de lente en zomer om de zes weken kamerplantenvoeding geven, in herfst en winter niet voeden.
• Dracaena kan niet tegen kou, laat de temperatuur niet onder de 10-13°C komen.

Advies van de specialist!

Dracaena heeft liever geen volle zon, maar wel een lichte standplaats om de bladtekening mooi te houden.