cropped-laatste.png
De warme betovering van kaarslicht

Je huis krijgt tijdens de herfstdagen een sfeervolle metamorfose met mooie kaarsen. Ze zijn er tegenwoordig in alle vormen, maten, stijlen, kleuren én geuren. Je vindt vast jouw mooiste match!

Flakkerende vlammetjes

Als de dagen snel korter worden en het steeds vroeger donker is, geven de flakkerende vlammetjes van kaarsen je een warm, zacht en ontspannen gevoel. Of je nou kiest voor LED-, kubus-, drijf-  of geurkaarsen, of voor trendy gedraaide kaarsen en waxinelichtjes: zelfs als ze niet branden, maken deze kleine accessoires het extra gezellig in huis. Met een paar mooie kaarsenhouders of een kandelaar erbij wordt je interieur nog sfeervoller.

 

In elke ruimte

Vooral de woonkamer kun je gemakkelijk extra sfeer geven met kaarsen. Zet bijvoorbeeld een aantal kaarsen van verschillend formaat bij elkaar op een dienblad op de salontafel, wat waxinelichtjes in leuke houdertjes op een bijzettafel, een grote kaars in een stolp op de vensterbank en, tijdens een gezellig diner, een mooie gevulde kandelaar op de eettafel. Ook de slaapkamer maak je gelijk een stuk romantischer met een geurkaars, en de badkamer tover je om in een mini wellnessoord met wat kleine kaarsjes.

 

Extra gezellig

Creëer in de herfst nog meer sfeer rond je kaarsen met een paar natuurlijke elementen. Met deze ideeën doe je vast wat creatieve inspiratie op:

  • Een lichtgevende guirlande kun je zelf maken met glazen potjes, een stevig stuk touw en vrolijke theelichtjes in verschillende kleuren.
  • Een klassieke herfstversiering maak je met kaneelstokjes die je om een stompkaars bindt met een mooi lint. Je kunt ook rond een kaars in een glazen pot wat natuurlijke herfstmaterialen draperen, zoals besjes, bladeren en dennenappels.
  • Gebruik geurkaarsen als je ook nog een passend aroma aan een ruimte wilt toevoegen. Zo geeft een citrusgeur een energieke vibe, maak je met kaneel een gezellige stemming en geef je de ruimte met lavendel een rustgevende sfeer.

Gezond binnenklimaat

De kwaliteit van je binnenklimaat kan door brandende kaarsen worden beïnvloed, maar daar kun je zelf heel wat aan doen. Houd de lont altijd kort zodat je roetvorming voorkomt en doof de vlam met een kaarsendover. Zorg voor goede ventilatie en zet de ramen af en toe lekker open, voor wat verfrissende herfstlucht.

 

 

 

 

Advies van de specialist!

Met gedroogde sinaasappelschijfjes, kaneelstokjes, dennenappels, sparrentakken en wat hulst maak je alvast een mooi groen herfststukje!