cropped-laatste.png
De beste barbecuekruiden

Verras tijdens een barbecue je gasten met verschillende zelfgemengde kruidenmixen. Met onze tips maak je makkelijk indruk en heb je een paar heerlijke bbq-recepten erbij om te koesteren.

Verse kruiden: altijd goed

Kruidenplanten in je tuin of op je terras zijn altijd een goed idee, want er gaat natuurlijk niets boven de smaak van vers. Je vindt er vast nog wel een plekje voor. Bijvoorbeeld in bakken, potten, de volle grond of in een echte kruidenspiraal. Typische barbecuekruiden om bij jou thuis te koesteren zijn tijm (Thymus vulgaris), rozemarijn (Rosmarinus vulgaris en salie (Salvia officinalis). Zet ze dicht bij je keuken, dan kun je ze makkelijk plukken. Wel eerst even wassen voor je ze gebruikt.

 

Inspiratie voor kruidenmixen

Met deze drie heerlijke mixen heb je mooie, volle smaken:

  • Stoere Aussie mix
    2 theelepels knoflookpoeder
    2 theelepels uienpoeder
    1 theelepel gemalen zwarte peper
    1 theelepel gedroogde tijm
    1 theelepel gedroogde rozemarijn
    1 theelepel gedroogde oregano
    1 theelepel gedroogde salie
    1 theelepel gedroogde selderij
    1 theelepel zoete paprikapoeder
    2 theelepels gemberpoeder
    ½ theelepel cayennepeper
    1 theelepel citroengras poeder
    2 theelepels zeezout
    Meng met in een vijzel en bestrooi hiermee je vleesgerechten.
  • Texaanse spicy ‘dry rub’
    2 theelepels paprikapoeder
    1 theelepel knoflookpoeder
    1 theelepel uienpoeder
    1 theelepel gemalen koriander
    1 theelepel gemalen komijn
    2 theelepels gedroogde tijm
    1 theelepel gemalen zwarte peper
    1 theelepel zeezout
    1 theelepel mosterdpoeder
    1 theelepel cayennepeper
    1 theelepel bruine basterdsuiker
    Meng met een vijzel en wrijf de kruiden goed in het rauwe vlees.
  • Grote groenteversterker
    1 theelepel gemalen zwarte peper
    1 theelepel gedroogde tijm
    1 theelepel gedroogde rozemarijn
    1 theelepel gedroogde salie
    1 theelepel gedroogde dragon
    1 theelepel gedroogde oregano
    Meng met een vijzel en voeg olijfolie toe. Kwast de groenten met het mengsel in.

Dit is nog maar het begin

Als je eenmaal met deze drie kruidenmixen hebt gewerkt, krijg je vast inspiratie voor je eigen kruidenrecept. Tenslotte zijn er wereldwijd veel kruidenmengsels verzonnen die per familie net weer kunnen verschillen. Voor je het weet heb jij ook je eigen familierecept ontwikkeld. Veel barbecueplezier!

Advies van de specialist!

Lekker lang tafelen met vrienden, familie of buurtgenoten wordt nog lekkerder als je de juiste kruiden op de grill gebruikt!