cropped-laatste.png
Inhoud

Dansende bloemetjes

Sierlijke bloemenslingers

Extra lang genieten

Winterhard

Advies van de specialist

Campanula: ster in tuin of bloempot

Campanula poscharskyana ‘Adansa’

De Campanula poscharskyana ‘Adansa’ is een ijzersterke en
winterharde plant met een kussen van witte, roze of paarse
stervormige bloemen. Laat ze stralen in een pot op je terras of
balkon, of als kleurrijke opvulling in je tuin. Jij hebt er jarenlang
plezier van!

Dansende bloemetjes
De Campanula of klokjesbloem komt oorspronkelijk vooral veel voor in het Middellandse Zeegebied en enkele Oost-Europese landen, waar de plantjes soms enorme, kleurrijke bloemenvelden in de bergen vormen. Deze Campanula poscharskyana ‘Adansa’ is een rijkbloeiende, sterke gekweekte soort die ook wel kruipklokje wordt genoemd. Dit snel groeiende plantje wordt zo’n 10 tot 20 cm hoog en bloeit van begin juni tot in augustus met vrolijke, stervormige bloemen aan lange, sierlijke stengeltjes, waardoor ze vaak speels op de wind kunnen dansen.

 

Sierlijke bloemenslingers

De elegante Campanula poscharskyana ‘Adansa’ is ook een vrij compacte plant. Ze kan geweldig lang achtereen bloeien, waardoor ze, met al haar kleine bloemetjes, prachtig uitkomt in een bloembak. Met haar lange slierten is ze ook heel geschikt als hangplant, bovendien komt ze ook erg mooi uit in een rotstuin, als vrolijke bodembedekker in de border of langs tuinpaden. Geef haar een fijne, licht plekje, of zet haar in de halfschaduw. Je doet er niet alleen jezelf, maar ook bijen en vlinders een groot plezier mee. Houd er bij het planten wel rekening mee dat dit plantje vooral in de breedte groeit.

 

Extra lang genieten
De Campanula poscharskyana ‘Adansa’ is een sterke plant en vraagt weinig onderhoud. Met deze tips blijft ze extra lang stralen in jouw tuin:
• Geef regelmatig wat water en zorg ervoor dat de grond rond de wortels niet uitdroogt.
• Voeg eventueel wat compost of koemestkorrels toe als je de plant in de volle grond zet.
• Voeg bij planten in pot tijdens de bloeiperiode regelmatig vloeibare plantenvoeding toe aan je gietwater.
• Breek uitgebloeide takjes af, dan stimuleer je de plant om opnieuw bloemen aan te maken.

 

Winterhard
Het kruipklokje kan prima tegen koude wintermaanden. Bij een zachte winter kan ze zelfs haar groene bladeren behouden. Zet eventueel de uitgebloeide, winterharde plant na de bloei vanuit de pot over in de volle grond, dan komt ze na de winter gewoon weer op.