cropped-laatste.png
Inhoud

Cactussen bij GroenRijk

De cactus

Vrolijk je interieur op met cactussen

Verzorging cactus

Tip

Cactus

De cactussen en vetplanten worden steeds populairder. Dat is niet zo heel gek, want ze zijn kleurrijk, gemakkelijk in verzorging en in vele soorten verkrijgbaar. Ook GroenRijk biedt een uitgebreid assortiment. Kom jij in ons tuincentrum ideeën opdoen? 

Cactussen bij GroenRijk

Cactussen worden geroemd om hun decoratieve waarde. Veel van dit soort planten zijn door hun kleinere omvang uitermate geschikt voor wandplanken, vensterbanken en andere plekken waar je minder ruimte beschikbaar hebt. Grotere cactussen hebben wij trouwens ook in ons assortiment, tot wel een paar meter hoog. Cactussen zijn, naast dat deze planten vrij klein zijn, ook gemakkelijk in het onderhoud. Ze slaan hun vocht op, waardoor je ze niet dagelijks water hoeft te geven. Geef je cactus om de vier weken een beetje water.  Ideaal voor mensen zonder groene vingers en die niet consequent zijn met water geven. In ons assortiment vind je een ruime hoeveel en soorten waaruit je kunt kiezen. 

 

De cactus

Wil jij een plant die er net even iets anders uitziet dan alle andere planten? Dan is een cactus helemaal iets voor jou. Deze plant heeft namelijk prikkelende stekels waardoor deze er heel anders en misschien wel extremer uitziet dan de andere. De meeste cactussoorten willen op een plek met veel licht staan. Ze hebben liever iets te weinig water dan te veel. Je kan beter een keer per maand water geven, dan wekelijks een beetje. De wortels zijn van nature gewend om water op te slaan. Je hebt cactussen in diverse soorten en maten: ze zijn zeker niet alleen maar groen, maar hebben vaak de meest vrolijke en kleurrijke uitdossingen. Ben je op zoek naar een mega-cactus? Laat het ons weten! Als hij niet in ons tuincentrum staat, dan is hij door ons bij te bestellen.

 

Vrolijk je interieur op met cactussen

Cactussen vind je bij onze vestigingen in verschillende kleuren, groottes, types en soorten. Je kunt dus alle kanten op met matchen, mixen en stijlen en maakt zo jouw eigen combinatie. Vrolijk je badkamer op, je slaapkamer, de woonkamer, de keuken, kortom: elke kamer krijgt een nieuwe look door cactussen toe te voegen als decoratie items in je huis. 

 

Verzorging cactus

Dat een cactus niet veel water nodig heeft is inmiddels wel bekend, maar wat hebben deze planten dan wel nodig om hier lang van te kunnen genieten? Kortom, welke verzorging is nodig voor de cactussen? Wij van GroenRijk geven je hier graag een antwoord op, zodat jij jouw cactus de beste verzorging kan geven!

  • Verpot een cactus enkel en alleen als de pot echt te klein aan het worden is. Trek hiervoor altijd handschoenen aan of zorg dat je de cactus met iets kan vastpakken waardoor het geen pijn doet aan je handen.
  • Stop de plant vervolgens in een pot met gaatjes en leg hieronder eerst grind of korrels.
  • Stop de plant in de nieuwe pot en vul aan met cactusgrond. Zet de cactus op een droge en zonnige plek in huis.

Advies van de specialist!

Als je cactussen op het balkon zet, let er dan even op dat je deze planten onder aan afdak plaatst, zodat deze niet te veel water krijgen.