cropped-laatste.png
Inhoud

Bulk aan bloembollen

Zo plant je bollen

Lasagnebeplanting

Creatief met bollen

Advies van de specialist

Bloembollen

Met de winter op komst is het hartstikke leuk om nu alvast bezig te zijn met het uiterlijk van je tuin in de lente. Daarom heeft GroenRijk een mooi assortiment bloembollen. Als je ze deze maand plant, hebt je straks een vrolijk voorjaar!

Bulk aan bloembollen

Nederland is een echt bloembollenland en bij GroenRijk kun je natuurlijk veel verschillende soorten vinden. Als het in je tuin of op je balkon nog kaal en saai is, kun je met voorjaarsbollen al uitbundig de lente binnen halen. Ze vragen weinig verzorging en je vindt altijd wel een plekje voor wat vrolijke lentekleuren. Dus dit is het moment om je slag te slaan!

 

Zo plant je bollen

Je kunt voorjaarsbollen tot december en voor de eerste vorst planten. Het is heel gemakkelijk. Je hoeft maar op een paar dingen te letten:

  • Schep de aarde wat los voordat je gaat planten.
  • Gebruik eventueel een handige bollenplanter.
  • Maak een gat dat twee keer zo diep is als de bol.
  • Plant de bollen op minimaal twee keer de bolbreedte van elkaar.
  • Plaats de bolle kant van de bol naar beneden en de punt omhoog.
  • Druk de aarde goed aan na het planten.
  • Geef daarna gelijk water. Dan gaan de bollen snel wortels maken.

Lasagnebeplanting

Wil je straks zo lang mogelijk van je voorjaarsbollen genieten? Sta dan ook even stil bij de opeenvolgende bloeiperiodes van de soorten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lasagnebeplanting waarbij je laagjes bollen boven elkaar maakt. Begin met de laatbloeiende soorten en eindig met de vroegbloeiers. Plant bijvoorbeeld een hyacint bovenop een tulp en daarboven weer een krokus. Ook in potten werkt deze methode perfect.

 

Creatief met bollen

Je kunt voorjaarsbollen natuurlijk ook op andere manieren over de tuin verdelen. Maak bijvoorbeeld groepjes per soort of laat het toeval zijn werk doen: strooi de bollen dan zomaar uit door je tuin en plant ze waar ze terecht komen. Ook je gazon kun je nog met voorjaarsbollen opfleuren, bijvoorbeeld met een cirkel van narcissen. Sneeuw is geen probleem voor voorjaarsbollen en ook vorst tot -10 graden kunnen ze makkelijk aan. Wordt het kouder, dek ze dan wat af met dode bladeren en takken. En voor je het weet zorgen je voorjaarsbollen voor een zonnige start van de lente!

Advies van de specialist!

Je kunt voorjaarsbollen tot december en voor de eerste vorst planten.